12 januari 2013

Draw it: Een leuke multiplayer game met behulp van Airplay

Misschien wel de populairste applicatie van vorig jaar was Draw Something. We mogen eerlijk toegeven dat de applicatie zijn beste tijd heeft gehad en de hype over is. Wat we vooralsnog missen in de App Store zijn applicaties die je met meerdere personen tegelijkertijd kunt spelen, veelal zijn het games die je alleen speelt of online zoals Draw Something.

Sind kort is er echter een erg leuk spel terug te vinden in de iOS App Store genaamd 'Draw it'. Dit spel is vast zeker geïnspireerd op 'Draw Something' en het zeer bekende spel: Pictionary.

Om dit spel te kunnen spelen dien je wel in het bezit te zijn van een Apple TV (2e of 3e generatie) en een iPad (2e, 3e of 4e generatie). Het gebruik is erg eenvoudig, je download de applicatie op je iPad en met behulp van andere iOS devices kunnen andere personen deelnemen aan dit spel. Wanneer het spel is opgestart op je iPad kun je deze met behulp van Airplay streamen naar je Apple TV.

Waneer het spel is geïnstalleerd op je iPad kan er een nieuw spel worden gestart. Als allereerste maak je verbinding met de Apple TV. Met behulp van de applicatie 'Push it' op de andere iDevices kan er verbinding worden gemaakt met het spel. Er kan met maximum 15 gebruikers verbinding worden gemaakt

Het spel is heel eenvoudig, via de 'Push it' applicatie krijgt de speler die aan de beurt is keuze uit 4 woorden om te tekenen. Met behulp van de iPad kunnen de tekening worden gemaakt. Wanneer een deelnemer denk te weten wat er getekend wordt drukt men op de knop in de 'Push it' applicatie, voert het antwoord in. Correct? Dan heb je punten gewonnen.

Er zijn tal van verschillende woorden en categorieën, daarnaast kunnen er ook nog extra categorieën worden bijgekocht via de in-app store. Via onderstaande promo-video krijg je een beeld van het spel en wordt het gebruik kort uitgelegd.

De makers van het spel beloven in de toekomst nog een hoop andere games die met deze techniek zullen werken, wij blijven alvast vol spanning wachten.


Helaas! De bovenstaande app is helaas niet meer beschikbaar in de App Store

De gratis 'Push it' applicatie:


Helaas! De bovenstaande app is helaas niet meer beschikbaar in de App Store

Meer applicaties kun je hier terugvinden.Reacties


 • Cloverfield

  12 januari 2013 om 15:24

  Als de aTV3 nu eens te jailbreaken is dan wil ik wel. Ik vind dit leuke initiatieven! Zo kun je met z’n allen spelen, dat ontbrak nog.

  Ik kan alleen niet zonder xbmc, en heb ik niks aan een ATV… :(

 • Stefan

  14 januari 2013 om 9:00

  Leuk idee maar na 5 keer connecten met 6 personen werkte het pas. Alleen na 1 ronde waren er al weer 3 mensen hun verbinding kwijt. Heel jammer daardoor niet speelbaar… Idee is top maar de uitwerking erg slecht qua connectie… Jammer

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!