11 januari 2013

iCloud: Documenten en gegevens beheren vanaf een iDevice

Dankzij iCloud kun je vrij eenvoudig al je gegevens zoals agenda, mail, enzovoorts synchroniseren met al je iOS en OS X apparaten, daarnaast is het ook mogelijk om de back-up van je iPhone, iPad en iPod Touch te bewaren in iCloud. Op deze manier heb je altijd je back-up bij de hand.

iCloud is een gratis dienst van Apple en geeft je de mogelijkheid tot 5 GB gratis online opslag, uiteraard kun je dit ook nog uitbreiden met een extra opslag abonnement. Naast de back-up is het ook mogelijk allerlei andere gegevens zoals documenten en bestanden te bewaren in iCloud van andere applicatie op je iDevice of Mac. Al deze gegevens kun je vrij eenvoudig raadplegen via je iDevice en beheren.

• Open Instellingen op je iDevice
• Navigeer naar iCloud ▸ Opslag en reservekopie ▸ Beheer opslag

Hier kun je alle bestanden en gegevens die worden bewaard in iCloud raadplegen. Van hieruit is het bijvoorbeeld mogelijk om bestanden die in iCloud aanwezig zijn te verwijderen. Dit doe je door op een applicatie in de lijst te klikken. Met behulp van een sleepbeweging van links naar rechts over het bestand in de lijst is het mogelijk om de optie 'verwijder' te selecteren. Op deze manier kun je een bestand verwijderen, of maak gebruik van de wijzig-knop.

Meer tips over iCloud kun je hier terugvinden.Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!