10 januari 2013

iOS 6iOS 6: De ‘definieer’-functie opnieuw activeren

Sinds iOS 5 is het mogelijk om de betekenis van bepaalde woorden op te zoeken vanuit iOS met behulp van de definieer-functie. Echter is deze sinds iOS 6 min of meer uit het zicht verdwenen. Dit is vooral te danken aan het feit dat deze functie vooral gericht is op de Engelstalige gebruiker.

In iOS 5 konden we deze functie echter wel gebruiken, mocht je deze nu missen in iOS 6 dan is het mogelijk om deze met behulp van een trucje opnieuw te activeren. Volg hiervoor onderstaande procedure:

• Ga naar 'Instellingen'
• Tap op Algemeen ▸ Internationaal
• Selecteer de optie 'Taal'
• Tap op 'English' en vervolgens 'Gereed'

De taal wordt opnieuw ingesteld, waneer dit proces is afgerond herstart je je iPhone, iPad of iPod Touch. Open vervolgens een webpagina in Safari en selecteer een 'moeilijker' woord naar keuze bijvoorbeeld: 'terminal'. Er verschijnt een klein menu met de optie 'Define', tap hierop.

Je krijgt nu een pop-up scherm van het woordenboek in iOS met de vraag of je deze wilt downloaden. Selecteer hiervoor de optie 'Download Dictionary'. Zet hierna je taalvoorkeur weer terug naar het Nederlands. Dit doe je dan via: Settings ▸ General ▸ International ▸ Language ▸ Nederlands.

Wanneer je nu een willekeurig woord selecteer in iOS en er is een definitie van aanwezig in het woordenboek kun je deze raadplegen. Dit kun je doen door het woord te selecteren en dan te tappen op de optie 'Definieer'. Helaas kunnen niet alle woorden worden gedefinieerd en veelal enkel Engelstalige woorden.

Meer tips over iOS 6 kun je hier terugvinden.Reacties


  • Marlon

    14 januari 2013 om 0:10

    Ik kan niet een nieuw wachtwoord instellen. Weet die andere nog wel maar ze zeggen steeds dat die uitgezet is.. Kan nu niks meer doen. Kan je mij helpen? Want wordt er echt gek van..

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!