10 januari 2013

Meerdere DropBox accounts gebruiken onder OS X

DropBox heeft standaard alleen ondersteuning voor gebruik onder verschillende OS X gebruikersaccounts. Het is niet mogelijk om meerdere DropBox accounts onder één OS X account te gebruiken. Met behulp van de onderstaande stappen is het echter wel mogelijk om meerdere DropBox accounts te activeren.

Maak in je thuismap een extra Dropbox map aan (bijvoorbeeld 'Dropbox2' dit kun je doen in Finder of met behulp behulp van het onderstaande Terminal commando:

mkdir Dropbox2

Nadat je map hebt aangemaakt kun je een tweede instance van de Dropbox applicatie starten met het commando:

HOME=$HOME/Dropbox2 /Applications/Dropbox.app/Contents/MacOS/Dropbox &

Let op dat de naam van de aangemaakt map overeenkomt met de naam die in het commando na HOME=$HOME/ wordt gebruikt.

Na het uitvoeren verschijnt er een tweede Dropbox icon in de OS X menubalk en krijg je mogelijkheid om een bestaand of nieuw Dropbox account te activeren.

Wanneer je niet iedere keer na het opstarten opnieuw het commando wilt uitvoeren dan kun je ook een Automator takenreeks van maken, die je alleen hoeft te starten.

Start Automator en selecteer document type 'Takenreeks'. Sleep de optie 'Voer shellscript uit' in de takenreeks en plak hierin het bovenstaande commando.

Je kunt de takenreeks testen met behulp van de 'Voer uit'-knop, wanneer alles in orde is kun je de takenreeks bewaren als applicatie (Bewaar ▸ Structuur: Programma). Via deze applicatie kun je dan direct de tweede DropBox instance starten.


Reacties


 • Ernesto

  10 januari 2013 om 15:28

  Wat een goeie tip! Hier zat ik op te wachten. Had al eerder een ander alternatief geprobeerd die via het internet had geplukt maar dat had als gevolg dat beide accounts werden samengevoegd en dat vond ik nou niet zo handig.
  Is er nog een mogelijkheid dat er een script is dat de 2e Dropbox account automatisch opstart? Nu moet ik het Automaterscriptje aanklikken (zo gebeurd hoor) maar gemak dient de mens toch?
  Ik hoor graag de reacties.

 • Ralph

  10 januari 2013 om 18:58

  Mooie tip zeg! Alleen als ik het Automaterscriptje aanmaak doe tie het niet?
  Waarom..weet het niet volg toch precies de procedure als omschreven. Zie mede graag de reacties tegmoet! Bedankt alvast!

 • Hans

  10 januari 2013 om 22:06

  En voor een wat uitgebreidere (engelstalige) uitleg kun je hier kijken:

  http://www.joyofmacs.com/software/dropboxencore/

  Succes.

 • Arjan

  10 mei 2015 om 7:54

  Ik krijg de volgende foutmelding: $ Another instance od Dropbox (53104) is running!

 • René

  24 oktober 2015 om 10:00

  Super work around, veel dank!

  Bij mij is het alleen wel zo dat dat wieltje van het shell script bovenin de menubalk maar blijft draaien en blijft zeggen dat er 0% voltooid is van de shell script.

  Is daar nog iets aan te doen?

Een reactie toevoegen: