9 januari 2013

iOS 6iOS 6: VIP contacten voorzien van een eigen meldingstoon

Sinds iOS 6 is er een extra postbus bijgekomen in de Mail applicatie, genaamd de VIP-inbox. Met behulp van de nieuwe functie VIP’s is het mogelijk een bepaald contactpersoon te markeren als VIP (belangrijke contactpersoon). Hierdoor worden alle e-mails van de desbetreffende persoon weergegeven in de VIP inbox.

De mail applicatie kun je voorzien van een andere meldingstoon als bijvoorbeeld je iMessage of andere berichten. Dit kun je doen via Instellingen ▸ Geluiden ▸ Nieuwe e-mail. Echter is het ook mogelijk wanneer je een bericht ontvangt van een VIP-contact een ander geluid af te spelen. Deze optie vind je niet terug bij de geluiden in het instellingenmenu. Volg de onderstaande procedure om VIP-meldingen te voorzien van een ander geluid.

• Open 'Instellingen'
• Tap op 'Berichtgeving'
• Selecteer de optie 'Mail'
• Tap op 'Vip'
• Selecteer de optie 'Geluid voor nieuwe e-mail'

Kies in de lijst een gewenste meldingstoon, deze toon wordt enkel afgespeeld als je een nieuw e-mail bericht ontvangt van een willekeurige VIP-persoon.

Een contactpersoon VIP maken gaat als volgt. Open een e-mail bericht van de persoon die je VIP wilt maken, tap vervolgens op de naam (in de selectie ‘Van’). Selecteer vervolgens de optie ‘Voeg toe aan VIP’.

Meer tips over Mail kun je hier terugvinden.Reacties


Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!