3 februari 2015

OS X: Snel en overal de emoji’s raadplegen

Veel iPhone, iPad en iPod Touch gebruiken naar hartelust de geliefde, maar ook gehate emoji’s. Via de kleine emoticons kun je tekst extra kracht geven. OS X ondersteund deze grappige wezentjes ook, maar waren erg moeilijk te gebruiken in voorgaande versies van OS X.

De emoji’s zijn nu nu volledig geïntegreerd in OS X Yosemite en er is geen verschil meer tussen de emoji’s van OS X en iOS. De emoji’s kun je het eenvoudigst gebruiken in de berichten applicatie door op het mannetje te klikken. Echter zijn ze ook in alle andere applicatie te raadplegen waar je tekst kunt invoeren, hoe lees je in onderstaande procedure.

• Open een tekstveld (bijvoorbeeld in Berichten, Safari, Teksteditor)
• Gebruik de onderstaande toetscombinatie:

ctrl^ + cmd⌘ + spatiebalk

emojisraadplegen

Onmiddellijk verschijnt er een pop-up venster met alle emoji’s die er beschikbaar zijn. Door een emoji te selecteren kun je deze toevoegen aan het bericht of tekst. Andere tekens buiten emoji’s kunnen ook geraadpleegd worden door op de twee groter dan tekens ('>>') rechtsonder te klikken.

Meer over Emoji's kun je hier terugvinden.Reacties


  • Jsprs

    3 februari 2015 om 14:53

    Heel handig! Daar ben ik al lang naar op zoek!

  • Briolet

    7 februari 2015 om 11:40

    Kleine correctie. Bij werkte die toetsen combinatie niet. Ik kreeg alleen het venster voor “Tekenweergave”. Ik heb het meermaals geprobeerd. In het “Tekenweergave” venster zit rechtsboven echter een symbool om tussen venster en pop-up mode te wisselen. Pas na deze wisseling levert de toetsen combinatie wel steeds de genoemde pop-up.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!