Menu

3 februari 2015

Verwijder je gebruikersaccount (naam) in Google Chrome

chrome icon iOS/OSX

Sinds een tijdje is het mogelijk om vanuit de knoppenbalk van Google Chrome je Google account te raadplegen. Je naam zal pronken en vervolgens kun je hierop klikken om een incognito blad te openen of te wisselen van account.

Dit laatste heeft als voordeel dat je Google Chrome kunt gebruiken op één computer, door te wisselen van account kun je de bladwijzers en overige instellingen van iemand anders raadplegen.

Wanneer je maar alleen Google Chrome gebruikt is dus deze optie van je naam vrij overbodig, want een incognitovenster kun je ook openen vanuit de menubalk (Archief). Hieronder lees je terug hoe je jouw naam kunt verwijderen uit de browser.

• Open Google Chrome
• Klik op de adresbalk en vul onderstaande url in

chrome://flags

gebruikerschrome

Zoek hier naar de optie ‘Nieuw profielbeheersysteem inschakelen’ (profile management) en klik op het drop-down menu om de optie ‘Uitschakelen’ te selecteren. Zodra dit is gebeurt dien je Google Chrome te herstarten en zal je merken dat je gebruikersaccount (naam) verdwenen is uit Google Chrome.

Meer over Google Chrome kun je hier terugvinden.




Gerelateerde tips:




Reacties


  • Martijn 3 februari 2015 om 10:57

    Jammer maar bij mij werkt het niet.

  • wivaku 3 februari 2015 om 12:56

    Of als je alleen je naam niet wil zien: avatarmenu uitschakelen.

Een reactie toevoegen: