1 februari 2015

TodoMovies: Bewaar de films die je nog graag wilt zien

Op deze wereld zijn er een hoop filmliefhebbers, deze heb je in verschillende gradaties. De ultieme filmliefhebber die het liefst dagelijks een filmpje wilt kijken, de normale filmkijker en de filmliefhebber die zo nu en dan eens een film kijkt. Zeker voor deze laatste twee liefhebbers is er een handige applicatie op de markt die naast informatie je ook de mogelijkheid biedt films te ontdekken en te bewaren.

Met TodoMovies kun je eenvoudig films bewaren in een 'Nog te bekijken' lijst. Handig wanneer je een film wilt bekijken en je even de inspiratie kwijt bent. De applicatie is opgedeeld in aantal categorieën waaronder genres, actueel en aanstaande.

Deze spreken uiteraard voor zich, via de categorie 'Genres' kun je films zoeken op genre zoals actie, drama, komedie, animatie, enzovoorts. Via de categorie 'Actueel' kun je de films bekijken die net uit zijn in de bioscoop en via de categorie 'Aanstaande' kun je de films bekijken die binnenkort zullen verschijnen.

todomovies1

De applicatie is opgebouwd uit filmposters waar je op kunt klikken, de filmposter wordt geopend en een aantal mogelijkheden verschijnen. Via de drie horizontale strepen kun je extra informatie over de film raadplegen. Denk hierbij aan een omschrijven (al dan niet in het Nederlands), beoordeling van recensenten en het publiek, cast, regisseur, speeltijd, enzovoorts. Keer je terug naar de filmposter dan kun je via de play-knop eventueel de trailer bekijken, foto’s van de film, enzovoorts.

todomovies2

De belangrijkste knop is de plus-knop, hiermee kun je de film toevoegen aan je 'nog te bekijken' lijst. Deze kun je raadplegen door in het hoofdmenu te tappen (tikken) op 'Startpagina' en te kiezen voor 'Te bekijken'. Hier vind je dan een overzicht van alle films die je hebt toegevoegd. Een film bekeken? Tap dan op de 'V' om hem als 'Bekeken' te markeren.

Via het tandwiel op de startpagina kun je allerlei zaken instellen zoals notificaties, startscherm, iTunes Store en eventueel een back-up maken. Dit is nodig wanneer je een nieuw toestel aanschaft want via deze mogelijkheid kun je alle films exporteren en weer importeren op je nieuwe toestel.

TodoMovies 4
TodoMovies 4Apple Watch app
Categorie: Entertainment
Ontwikkelaar: Taphive GmbH
iPad & iPhone  12+  15 MB DOWNLOAD GRATIS


Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen: