3 februari 2015

BasisBoeken en PDF-bestanden synchroniseren met iPhone, iPad of iPod Touch

ibooks icoon os x

Boeken en PDF-bestanden kun je in OS X eenvoudig beheren via de iBooks applicatie. De boeken worden geopend in de iBooks applicatie zelf en de PDF-bestanden worden geopend in Voorvertoning.

De iBooks applicatie is sinds OS X Mavericks aanwezig in OS X en sinds dien krijgen we regelmatig de vraag hoe je boeken, maar vooral PDF-bestanden kunt synchroniseren met je iPhone, iPad of iPod Touch. In onderstaande stappen leggen we uit hoe je dit precies doet.

Ten eerste moet er content aanwezig zijn de iBooks applicatie als dit het geval is open je iTunes en sluit je jouw iDevice aan je Mac of computer met de bijgeleverde USB kabel.

boekensynchroniseren

Open vervolgens iTunes en navigeer naar je iDevice in de navigatiebalk, deze kun je herkennen aan het mini iPhone/iPad/iPod icoon. Klik hier op en selecteer in de kolom de optie 'Boeken'. Vink de optie 'Synchroniseer boeken' aan en kies voor de optie 'Alle boeken' als je de gehele inhoud van iBooks wilt synchroniseren met je apparaten.

Kies voor 'Geselecteerde boeken' als je slechts enkele wilt synchroniseren. Vervolgens kun je in het nieuw bekomen veld je boeken selecteren, zie je enkel boeken en geen PDF-bestanden? Klik dan op het drop-down menu 'Alleen boeken' onder de optie 'Boeken' en kies hier voor de optie 'Boeken en PDF-bestanden' of 'Enkel PDF-bestanden'. Zodra al je gewenste boeken en PDF-bestanden hebt geselecteerd kun je op de knop 'Synchroniseer' klikken om ze over te zetten naar je iPhone, iPad of iPod Touch.

Uiteraard kun je deze procedure ook toepassen op muziek, video’s en overige iTunes content.

Op appletips vind je tips terug voor beginners, gevorderden en experts. In de categorie basistips vind je eenvoudige tips en weetjes over OS X, iOS en overige Apple producten, deze zijn speciaal gericht op nieuwe Apple gebruikers. Alle basistips vind je hier terug. De tips voor beginners zijn een aanvulling op de basistips.Reacties


  • Digilike

    3 februari 2015 om 22:25

    Het synchroniseren hoeft niet meer noodzakelijk via iTunes. Via iCloud kun je rechtstreeks synchroniseren. Als je bijvoorbeeld een ePub boek naar jezelf mailt en op meerdere devices het boek opent, is de synchronisatie al werkend.

Een reactie toevoegen: