30 november 2013

10.9 Markeringen en notities toevoegen aan iBooks

ibooks osx retina iconNa enkele weken gebruik te maken van de iBooks applicatie in OS X Mavericks wordt deze steeds populairder en kent de applicatie vele voordelen. Zo heb je je volledige boekenkast ter beschikking, worden je aankopen, bladwijzers, etc gesynchroniseerd met iCloud en onthoudt de applicatie zelf welke pagina je voor het laatst gelezen hebt.

Er is echter nog een extreem handige functie die de iBooks app bezit. Zo kun je heel eenvoudig tekst markeren en een persoonlijke notitie hieraan toevoegen. Op deze manier kun je altijd een bepaald gevoel, informatie, enzovoorts aan een bepaald stuk tekst toevoegen. Hoe je dit precies doet kun je hieronder terugvinden.

• Open de iBooks applicatie
• Dubbelklik op een gewenst boek en open de pagina
• Markeer een bepaald stuk tekst of woord
• Kies een gewenste kleur voor de markering

tekstmarkeren

Om een notitie toe te voegen volstaat het om de optie ‘Voeg notitie toe’ te selecteren. Vervolgens wordt er een klein pop-up venster geopend en kun je hier je bevindingen of geheugensteuntje neerschrijven. Uiteraard kun je eenvoudig alle markeringen en notities in een boek raadplegen.

markeringenweergeven

Dit doe je door in de menubalk op het notitieboekje (zie bovenstaande afbeelding) te klikken of met behulp van de toetscombinatie cmd⌘ + 4. Vervolgens wordt er een extra kolom geactiveerd waarin je alle markeringen en notities van dat boek kunt raadplegen en eventueel delen via sociale media, berichten en mail.

Zo denkt Steve
Zo denkt SteveCategorie: Management & Leadership, Books, Business & Personal Finance
Ontwikkelaar:
    1 MB DOWNLOAD  € 7.99

Meer over iBooks kun je hier terugvinden.


Reacties


Een reactie toevoegen: