Menu

14 mei 2014

Boeken synchroniseren met je iPad of iPhone zonder tussenkomst van iTunes

ibooks store iOS 7Sinds de komst van de iBooks applicatie in Mavericks is het vrij eenvoudig om je boeken te synchroniseren met je iPad, iPhone of iPod Touch. Via iTunes wordt er verbinding gemaakt met de iBooks applicatie en worden de boeken gesynchroniseerd met je iDevice.

Mocht het voorkomen dat je een bepaalde ePub of PDF-ebook niet kan synchroniseren met je iDevice dan kun je voor een alternatieve wijze kiezen. Je kan namelijk een ebook doorsturen naar je iDevice zonder tussenkomst van iTunes, hoe lees je hieronder terug.

Klik met behulp van een secundaire klik op je ebook in de iBooks applicatie of in Finder en kies voor de deel-optie. Selecteer hier de optie e-mail of berichten en stuur het boek naar jou eigen e-mail adres of telefoonnummer (via iMessage). Soms kan het voorkomen dat je een bepaald boek niet kan delen vanuit de iBooks applicatie. Dan moet je eerst dit boek uit de iBooks applicatie slepen naar je bureaublad en van daaruit het boek delen naar je e-mail adres.

ebookzonderitunes

Open vervolgens op je iPad of ander iDevice het bericht en wacht tot het ebook is ingeladen. Tap vervolgens enige momenten op het boek in het bericht tot er een pop-up verester opent. Selecteer hier de optie ‘Open met iBooks’ om het boek te openen in iBooks en deze hierin te plaatsen om hem vervolgens te lezen en te bekijken. Naast iBooks kun je ook tal van andere applicaties selecteren die aanwezig zijn op je iDevice waaronder andere boekapplicaties en bijvoorbeeld evernote en dropbox.

Meer over iBooks kun je hier terugvinden.
Gerelateerde tips:
Reacties


  • Henk 14 mei 2014 om 12:37

    Met Dropbox is het nog eenvoudiger te doen.
    Sla de e-boeken op in Dropbox en open de bestanden via de Dropbox app.

  • Tom D 14 mei 2014 om 23:37

    Nog mooier zou zijn als het via icloud zou gaan. Hoef je helemaal niets meer te doen. Gelijk op alle idevice

Een reactie toevoegen: