14 mei 2014

Boeken synchroniseren met je iPad of iPhone zonder tussenkomst van iTunes

ibooks store iOS 7Sinds de komst van de iBooks applicatie in Mavericks is het vrij eenvoudig om je boeken te synchroniseren met je iPad, iPhone of iPod Touch. Via iTunes wordt er verbinding gemaakt met de iBooks applicatie en worden de boeken gesynchroniseerd met je iDevice.

Mocht het voorkomen dat je een bepaalde ePub of PDF-ebook niet kan synchroniseren met je iDevice dan kun je voor een alternatieve wijze kiezen. Je kan namelijk een ebook doorsturen naar je iDevice zonder tussenkomst van iTunes, hoe lees je hieronder terug.

Klik met behulp van een secundaire klik op je ebook in de iBooks applicatie of in Finder en kies voor de deel-optie. Selecteer hier de optie e-mail of berichten en stuur het boek naar jou eigen e-mail adres of telefoonnummer (via iMessage). Soms kan het voorkomen dat je een bepaald boek niet kan delen vanuit de iBooks applicatie. Dan moet je eerst dit boek uit de iBooks applicatie slepen naar je bureaublad en van daaruit het boek delen naar je e-mail adres.

ebookzonderitunes

Open vervolgens op je iPad of ander iDevice het bericht en wacht tot het ebook is ingeladen. Tap vervolgens enige momenten op het boek in het bericht tot er een pop-up verester opent. Selecteer hier de optie ‘Open met iBooks’ om het boek te openen in iBooks en deze hierin te plaatsen om hem vervolgens te lezen en te bekijken. Naast iBooks kun je ook tal van andere applicaties selecteren die aanwezig zijn op je iDevice waaronder andere boekapplicaties en bijvoorbeeld evernote en dropbox.

Meer over iBooks kun je hier terugvinden.Reacties


 • Henk

  14 mei 2014 om 12:37

  Met Dropbox is het nog eenvoudiger te doen.
  Sla de e-boeken op in Dropbox en open de bestanden via de Dropbox app.

 • Tom D

  14 mei 2014 om 23:37

  Nog mooier zou zijn als het via icloud zou gaan. Hoef je helemaal niets meer te doen. Gelijk op alle idevice

 • kim

  7 november 2016 om 23:20

  Mijn partner en ik hebben beide een iPad met ieders een eigen Apple ID. Nou hebben wij vanavond een iBook aangeschaft met 1 Apple ID, welke wij ook graag op de andere iPad willen hebben. Ik krijg dit voor geen mogelijkheid voor elkaar. Wanneer ik het boek wil delen per e-mail, krijg ik alleen een downloadlink. Met iTunes kom ik ook niet veel verder, hetzelfde geldt voor iCloud op de laptop.
  Hoe kunnen wij een gekochte iBook overhemelen naar een ander Apple ID?

 • Wesley Fabry

  8 november 2016 om 11:16

  @Kim zo werkt het helaas niet. Je kunt dit alleen voor elkaar krijgen door op de andere iPad ook in te loggen met dat Apple ID. Wil je onderling kunnen delen dan kan dit alleen met gezinsdeling: https://www.appletips.nl/ios-8-hoe-werkt-gezinsdeling-en-wat-kun-je-ermee/

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!