13 mei 2014

Knock: Ontgrendel je Mac met behulp van je iPhone

knockiconJe kunt op veel verschillende manieren je Mac beveiligen tegen personen met slechte bedoelingen. Denk hierbij aan een sterk wachtwoord en het installeren van ‘Zoek mijn Mac’ de gratis dienst van Apple in combinatie met een iCloud account. Er zijn echter ook nog een hoop andere manieren om je Mac te beveiligen, een mooi voorbeeld hiervan is de populaire applicatie ‘Knock’.

Via een iPhone applicatie en een gratis Mac applicatie is het mogelijk je Mac te ontgrendelen met behulp van je iPhone door hierop (zachtjes) te kloppen. Via een Bluetooth wordt er een verbinding gemaakt tussen je Mac en iPhone waardoor je dus je Mac kan ontgrendelen via een 'knock' op je iPhone.

De werkwijze is eenvoudig de iPhone applicatie van Knock registreert het klop geluid, hij communiceert met je Mac en ontgrendeld deze als de verbinding in orde is. Dit wil zeggen dat je alleen maar je Mac kan ontgrendelen wanneer je (in principe je iPhone) in de buurt van de Mac is.

Knock maakt gebruik van Bluetooth 4.0 en gebruikt Bluetooth Low Energy waardoor je vrijwel niets zal merken aan de batterijduur van je iPhone. De applicaties weet wanneer jij in de buurt bent en zal dan een melding op je beginscherm zodat jij je Mac via een klop kan ontgrendelen. Hoe deze applicaties precies werken kun je in bovenstaande video bekijken. De iOS applicatie is niet gratis, hij kost namelijk €3,59, de Mac applicatie daarentegen kun je gratis downloaden.

Let op! Knock werkt alleen op de volgende Macs en iDevices: MacBook Pro: 2012 of nieuwer, MacBook Air: 2011 of nieuwer, Mac Mini: 2011 of nieuwer, iMac: 2012 of nieuwer, Mac Pro: 2013 of nieuwer, de iPhone 4s of nieuwer, iPad 3e generatie of nieuwer, iPad Mini 1e generatie of nieuwer en de iPod touch 5e generatie of nieuwer. Daarnaast moet iOS 7 zijn geïnstalleerd op je iDevice.

Meer over Bluetooth kun je hier terugvinden.Reacties


 • JoonVT

  13 mei 2014 om 11:24

  Gebruik ik nu al een tijdje en is zeker aan te raden !

 • Dean01

  13 mei 2014 om 16:59

  weet iemand waar je die achtergrond van de macbook air kan downloaden???

 • Jeroen

  13 mei 2014 om 21:46

  Het is misschien wel handig om te vermelden dat dit alleen werkt op nieuwe Macs, ik heb het in al mijn enthousiasme aangeschaft maar het werkt niet op mijn early 2011 MacBook Pro.

  Gelukkig geven ze wel makkelijk aan hoe je je geld kunt terugvragen via http://www.knocktounlock.com/refund/.

 • Joris

  19 mei 2014 om 13:37

  Ben zelf een grote fan van Keycard, deze werkt ook middels bluetooth. Maar deze vergrendeld en ontgrendeld hem op basis van hoe ver je bluetooth apparaat verwijderd is van je mac.

  Zijn echter ook mensen die het programma niet aan de gang krijgen, bij mijn macbook 17″ uit 2009 heb ik deze problemen echter nauwelijks.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!