23 augustus 2013

OS X: Tijdzones uitschakelen in de agenda app

agenda ical icon retinaIn de agenda applicatie in OS X wordt gebruik gemaakt van de verschillende tijdzones. Dit kan erg handig zijn wanneer je regelmatig op reis bent en de verschillende tijdzones passeert.

Wanneer je bijvoorbeeld in Nederland een activiteit aanmaakt en vervolgens reist naar de Verenigde Staten zal de activiteit zich aanpassen aan de tijdzone zodat de tijd overeen komt met de Nederlandse tijd. Wanneer je deze optie overbodig (of hinderlijk) vindt kun je deze uiteraard uitschakelen. Volg hiervoor onderstaande stappen:

• Open de Agenda applicatie
• Navigeer naar Agenda ▸ Voorkeuren
• Open het tabblad 'Geavanceerd'

agenda-tijdzone

Deselecteer hier de optie 'Schakel ondersteuning voor tijdzones in'. Wanneer je nu een activiteit gaat toevoegen wordt deze alleen aan een datum en uur gebonden. Zo zal een activiteit op maandag 13.00 Nederlandse tijd, ook in Amerika om 13.00 uur plaatsvinden.

Mocht je gebruik willen maken van de tijdzone-functie kun je deze raadplegen boven in het Agenda-venster en bij iedere activiteit kun je bij de optie 'Tijdzone' een gewenste zone invoeren, standaard wordt de huidige zone gebruikt.

Meer over Agenda kun je hier terugvinden.Reacties


  • Johan

    23 augustus 2013 om 10:10

    Als je dit doet, en je gebruikt ook de agenda’s op je iPhone e.d., dan gaat het juist fout. Je kunt beter gewoon even je agenda (in de rechter bovenhoek) op ‘Amsterdam’ zetten, ook als je in Amerika bent. De tijjdzone van de computer en de tijdzone van de agenda zijn namelijk twee verschillende dingen en zijn apart instelbaar.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!