13 januari 2015

OS X: Uitgebreid zoeken in de iTunes Store

Echt goed en uitgebreid zoeken in de iTunes Store op je Mac is helaas niet mogelijk. Wil je bijvoorbeeld alle films van een bepaalde regisseur bekijken dan moet je eerst een film opzoeken van deze regisseur, vervolgens zijn naam in de omschrijving zoeken, erop klikken en zo krijg je dan alles van deze persoon te zien.

Alle Films bekijken uit een bepaald jaar is vrij lastig en zoeken op meerdere gegevens lukt niet. Apple heeft een uitgebreide zoekfunctie geïntegreerd in iTunes, maar deze is nauwelijks terug te vinden. Hoe je hem toch kunt gebruiken leggen we uit in onderstaande procedure.

Klik op onderstaande link en onmiddellijk zal Safari (of je andere webbrowser) je begeleiden naar iTunes. De uitgebreide zoekfunctie is nu geopend.

http://phobos.apple.com/WebObjects/MZSearch.woa/wa/advancedSearch

uitegebreid-zoeken

Links vind je een drop-down menu waar je de keuze hebt tussen Alle, Muziek, Films, Boeken, enzovoorts. Maak je keuze om de bijhorende zoekvelden te openen. Wil je uitgebreid zoeken in films dan kun je via deze weg zoeken naar films van een bepaalde regisseur, jaartal, acteurs, enzovoorts. Het beste is bovenstaande link te bewaren in een bladwijzer zodat je deze altijd paraat hebt als je uitgebreid wilt zoeken. Deze link werkt overigens ook op een Windows computer.

Meer over iTunes kun je hier terugvinden.Reacties


Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!