14 januari 2015

Retro DOS games spelen op je Mac of iOS device

Als je de games: Commander Keen en Streetfighter kent, dan ben je waarschijnlijk eind jaren 80 in het MS DOS tijdperk opgegroeid.

Op het internet zijn er verschillende emulator applicaties voor je Mac beschikbaar die MS-DOS kunnen emuleren. Hiermee kun je de populaire games uit het verre verleden spelen. Dankzij website het Internet Archive is een emulator niet meer nodig, je kunt de Retro-games vanaf nu gewoon vanuit je favoriete webbrowser spelen!

Via de Internet Archive website kun je meer dan 2400 retro games gratis spelen direct in je browser. Denk hierbij aan klassiekers als Duke Nukem, Prince of Persia, Outrun, Lemmings en al die andere "old school" spellen. Het mooie is dat de games werken op zowel je Mac als iOS device (en andere besturingssystemen).

retrogamesdos

Omdat je de games in de webbrowser speelt heb je helaas geen mogelijkheid om je spel voortgang en high scores te saven. Wanneer er echter een game controller (bijvoorbeeld die van de PS3) is gekoppeld aan je Mac, dan kun je deze zonder problemen gebruiken om je favoriete 80's game te spelen.

Je kunt de retro games terugvinden op het Internet Archief via deze linkReacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!