19 juni 2014

YosemiteOS X Yosemite beta: Donkere weergave activeren (Dark Mode)

OS X yosemite retina iconNu iOS 8 en OS X Yosemite in beta-fase zijn krijgen we regelmatig vragen over deze beta’s. Deze behandelen we nog niet op appletips, maar gelukkig kun je voor veel vragen en antwoorden terecht op appletips genius. Het is voor ons niet gebruikelijk dat we al tips posten over beta’s van iOS en OS X. Dit omdat de beta’s maar beperkt zijn tot een kleine groep iOS en OS X gebruikers en we hiermee de ‘gewone’ gebruiker mislopen.

Hierdoor is er ruimte om dagelijks handige tips en trucs te posten die voor iedereen toepasbaar zijn. Toch krijgen we massaal de vraag ‘Hoe kunnen we de donkere versie in OS X Yosemite activeren'? In de eerste beta was dit niet mogelijk, maar Apple heeft eerder deze week een tweede beta uitgebracht waarbij je de ‘dark mode’ voor OS X kunt activeren via een Terminal commando. Volg hiervoor onderstaande stappen:

• Open Terminal via Programma’s ▸ Hulpprogramma’s
• Voer onderstaand commando in gevolgd door je OS X wachtwoord

sudo defaults write /Library/Preferences/.GlobalPreferences AppleInterfaceTheme Dark

yosemite-donkereweergave

Herstart vervolgens OS X om het effect waar te nemen. De menubalk, Dock en enkele delen van vensters worden vanaf nu donkerder weergegeven. Het is duidelijk te merken dat deze functie nog niet af is en dat is uiteraard ook de reden waarom je deze nog niet standaard kunt activeren via de systeemvoorkeuren. Dit zal vast en zeker in de komende beta’s worden toegepast. Wil je liever terug naar de lichtere weergave? Voer dan onderstaande commando uit gevolgd door je wachtwoord:

sudo defaults write /Library/Preferences/.GlobalPreferences AppleInterfaceTheme Light

Deze tip is alleen van toepassing op een Mac met daarop OS X Yosemite beta 2 of hoger.

Meer over OS X Yosemite kun je hier terugvinden.Reacties


  • Wouter

    2 oktober 2014 om 13:33

    Dit lijkt in de beta 4 niet meer te werken…

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!