13 februari 2014

OS X: Zoeken binnen een notitie

notities-retina-iconMet behulp van de notitie applicatie kun je allerlei aantekeningen maken en bewaren in de applicatie. Met behulp van iCloud kun je deze notities snel synchroniseren met al je Apple apparaten waaronder de iPhone of een Mac.

Het is je vast al opgevallen dat er een zoekveld aanwezig is in de Notitie applicatie. Wanneer je hier een zoekterm invoert zal OS X automatisch in alle noties zoeken waar deze zoekterm in voorkomt. Dat is uiteraard handig, maar in sommige gevallen wil je liever binnen een notitie zoeken, hoe je dit precies doet kun je hieronder terugvinden.

Open de notitie applicatie en selecteer vervolgens een notitie. Om binnen deze notitie te zoeken dien je de toetscombinatie cmd⌘ + F uit te voeren. Onmiddellijk wordt er bovenaan de notitie een zoekveld geopend en kun je jouw zoekterm invoeren.

zoekennotitie

Vervolgens zal de applicatie zoeken binnen deze notitie, op deze manier kun je eenvoudig woorden wijzigen of simpelweg terugvinden. Mocht je met behulp van een toetscombinatie zoeken in alle notities dan dien je de combinatie cmd⌘ + option⌥ + F uit te voeren.

Meer over Notitie kun je hier terugvinden.


Reacties


 • Aart

  14 oktober 2016 om 20:47

  Kan er op een iPhone in de notities app ook gezocht worden op een woord o.i.d.?

 • Wesley Fabry

  14 oktober 2016 om 22:07

  @aart dat is volgens mij niet mogelijk 😔

 • J.M. Van der Woude

  15 januari 2017 om 19:48

  Dat is zeker mogelijk: schuif het scherm met het overzicht van de notities omlaag met je vinger, dan krijg je het zoekvenster. Werkt perfect!

Een reactie toevoegen: