13 februari 2014

iOS 7iOS 7: De muziek app openen via het bedieningspaneel

muziek logo 7 retinaMet behulp van het bedieningspaneel (Control Center) kun je snel en eenvoudig een aantal functies en opties (de)activeren in iOS. Ook deze functie kan gebruikt worden om verschillende applicatie te openen, denk hierbij aan de rekenmachine, wekker, enzovoorts.

Ook kun je vanaf het bedieningspaneel de muziek applicatie openen. Op deze manier kun je snel je muziek beheren en beluisteren, hoe je dit precies kunt doen kun lees je in onderstaande stappen.

Activeer het bedieningspaneel door vanuit de onderzijde van het scherm naar boven te vegen. Deze functie kun je overal activeren, dit wil dus zeggen op het toegangsscherm, beginschermen, maar ook in applicaties. Vervolgens kun je op de optie ‘Muziek’ tappen.

muziek-bedieningspaneel

Onmiddellijk wordt de muziekapplicatie geopend en kun je een gewenst nummer of album selecteren. Ook tijdens het afspelen van muziek kun je de applicatie openen via het bedieningspaneel door op de titel, artiest en of album van het nummer te tappen.

Meer over Muziek kun je hier terugvinden.Reacties


 • Gaston

  13 februari 2014 om 9:38

  Deze tip werkt alleen als de muziek app geopend is. Als die niet al op de achtergrond draait kun je vanuit het bedieningspaneel niets selecteren.

 • Frank

  13 februari 2014 om 10:22

  Dat wilde ik ook net zeggen Gaston….. en ook als je meerdere muziek apps hebt zoals bv. iPeng of Spotify dan zie je ook niets…..

  Niet echt een waardevolle tip dus.

 • App69

  13 februari 2014 om 16:57

  Wekt wel zonder dat iTunes open staat.
  Toch op een Air.

 • bigkevx2

  13 februari 2014 om 18:50

  Het werkt wel maar alleen als het toestel ontgrendeld is.
  Helaas is dit in de auto dus niet waardevol om snel even muziek een sterren beoordeling te geven, vooral met Touch-ID is het soms lastig in een auto als je op een wat hobbelige weg rijd.

 • jasper

  13 februari 2014 om 20:00

  Op mijn 4S werkt t helemaal niet, ook niet als de muziek app geopend is. Muziek knop wordt helemaal niet getoond…

 • Chris

  14 februari 2014 om 10:59

  Vreemd. Het lukt mij wel. Ook als ik alle musicapps eerder via dubbelklik homebutton heb uitgezet. Er wordt dan in de shufflemode muziek uit mijn library afgespeeld. Als mijn device is gelockt kan ik alleen niet een album kiezen.

 • Jeroen

  10 april 2016 om 15:01

  Is het ook mogelijk om hier spotify te gebruiken in plaats van de muziek-app?

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!