4 april 2013

Paragon Mini Bundle: NTFS volumes lezen en schrijven onder OS X

26288Standaard kan OS X niet schrijven op volumes, partities, (externe) harddisks of usb sticks die zijn geformatteerd met de Windows NTFS bestandsstructuur. De NTFS driver die aanwezig is in OS X heeft alleen de mogelijk om te lezen, naar alle waarschijnlijk schuilt hier een commercieel belang achter. Nu is het natuurlijk wel handig dat je bestanden kunt uitwisselen met een Windows gebruiker op een NTFS geformatteerde harddisk of USB Stick. Gelukkig kun je dit 'probleem' eenvoudig oplossen met een third party app.

Met 'Paragon NTFS for Mac' doorbreek je de NTFS barrières tussen Windows en OS X. NTFS for Mac lost de communicatie problemen tussen OS X en NTFS geformatteerde harddisks op. Het is de oplossing voor gebruikers die naast OS X ook nog gebruik maken van een Windows PC. Het gebruik van Paragon NTFS is eenvoudig, na de installatie en een reboot is de volledige NTFS ondersteuning voor OS X geïnstalleerd. Via de systeemvoorkeuren kun je partities of drives mounten en eventueel de NTFS driver uitschakelen.

Schermafbeelding 2013-04-02 om 18.00.14

De NTFS driver werkt transparant op de achtergrond, de NTFS volumes worden weergeven als een normaal volume in OS X Finder. Je kunt nu zonder problemen schrijven op het NTFS volume. Aangezien het hier om een stukje software gaat zul je merken dat het kopiëren/schrijven wel trager gaat dan naar een normaal OS X volume.

In het schijfhulpprogramma krijg je na installatie de mogelijkheid om een NTFS partities te creëren, de extra NTFS opties verschijnen onder de optie 'Structuur'.

Schermafbeelding 2013-04-02 om 18.01.22

MacUpdate bied tot en met zondag aanstaande een extreem voordelige en handige Paragon-bundel aan. Voor slechts $29 (€ 22.59) krijg je niet alleen NTFS for Mac, maar ook nog eens 'Camptune X', 'ExtFS for Mac' en 'HFS for Windows'.

'Camptune X' maakt het mogelijk om snel en eenvoudig de bootcamp schijf voor Windows op je Mac opnieuw in te delen en de schijfruimte eenvoudig te beheren.

Met behulp van 'ExtFS for Mac' kun je eenvoudig de bestandssysteem incompatibiliteit tussen Linux en Mac overbruggen door volledige lees en schrijf-toegang tot de ext2, ext3, en ext4 bestandssystemen onder OS X.

'HFS for Windows' is de oplossing die je volledige lees-en schrijftoegang biedt tot HFS / HFSX volumes op elk type schijven (GPT, MBR) onder de meeste Windows-versies! Zo heb je dus eenvoudig toegang tot Mac-geformatteerde volumes op je Windows PC.

Het volledige pakket heeft normaal een kostprijs van $99.80, maar is nu te koop voor slechts $29,95. Een aanrader voor iedere Mac en Windows gebruiker!

Klik hier voor meer informatie.

Screencast:

Meer applicaties kun je hier terugvinden.Reacties


 • Ronald

  3 april 2013 om 18:47

  Heb ik 3j aar geleden aangeschaft. Werkt uitstekend.

 • RDB

  6 april 2013 om 13:13

  Tuxera NFTS werkt ook prima en is goedkoper!

 • luckylane

  6 april 2013 om 22:40

  Klinkt interessant, wat me alleen niet duidelijk is, of het voor 1 device is of dat ik het zowel op mijn MacBook Pro als op mijn MacMini kan installeren … en of toekomstige updates ook geïnstalleerd kunnen worden …

 • RDB

  7 april 2013 om 18:45

  Luckulane ja dat kan en op meerdere devices. Dus hang er een HD aan en die kun je formateren in NFTS.

 • Bartjans

  24 september 2015 om 23:43

  Beste mensen,
  De andere software ken ik niet maar de extfs voor Mac zou ik niet gebruiken!
  Ik heb versie 9 gebruikt, zelfs met een licentie, maar ik kreeg alleen maar schijffouten op mijn ext3/4 partitie. Sommige waren met moeite weer te repareren.
  Als je dan toch wilt schrijven naar ext3/4 kijk dan eens naar osx-fuse en fuse-ext2.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!