5 april 2013

Systeemvoorkeuren: iCloud documenten beheren

icloud iconMet behulp van documenten in 'the cloud' kun je documenten bewaren in Apple's iCloud. Veel OS X en iOS applicaties maken al gebruik van deze online dienst, denk maar aan de standaard tekstverwerkers van Apple zelf, maar ook IA-writer, Passbook, enzovoorts.

Uiteraard kun documenten zie opgeslagen in iCloud verwijderen vanuit het dialoogvenster van de desbetreffende applicatie. Echter kun je ook via de instellingen van iCloud de opgeslagen documenten bekijken en beheren. Zo kun je hier de back-ups van je iDevices raadplegen, maar ook documenten, Passbook-gegevens, enzovoorts. Volg hiervoor onderstaande stappen:

• Open Systeemvoorkeuren ( ▸ Systeemvoorkeuren)
• Klik op iCloud
• Selecteer de optie 'Beheer'

iclouddocs

In de kolom vind je alle applicaties terug die gebruik maken van iClous opslagruimte. Selecteer de gewenste applicatie en de documenten en andere gegevens worden weergegeven. Deze kun je één voor één verwijderen door ze te selecteren en vervolgens op de knop 'Verwijderen' te klikken, of verwijder alles door éénmalig op de knop 'Verwijder alles' te drukken. Bevestig door op de knop 'Gereed' te klikken.

Meer tips over iCloud kun je hier terugvinden.Reacties


  • senna

    14 juni 2013 om 20:19

    simo

  • margafromned

    7 juli 2014 om 13:41

    Verhelderend artikel, kan veel ruimte schelen. Maar het is me nog niet duidelijk of er van Pages-documenten in iCloud een RESERVEKOPIE wordt gemaakt (voor het geval een documenten per ongeluk wordt verwijderd van alle iDevices

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!