9 januari 2012

Permissies van Web 2.0 diensten controleren

Apple gebruikers zijn vaak de early adopters van sociale media / web 2.0 toepassingen op het internet. Bijna iedere Mac gebruiker maakt wel gebruik van één van de onderstaande diensten.

In deze diensten is het mogelijk om toegang te verlenen aan 3rd party apps of webdiensten. Vaak geef je even snel toegang, na een bepaalde tijd weet je echter niet meer wie er allemaal toegang hebben tot de gegevens binnen de diensten.

Het is dus slim om regelmatig de permissies van de diensten te controleren. Je zult verschrikken hoeveel 3 party diensten ondertussen toegang hebben gekregen tot je accounts.

Hieronder vind je een overzicht van de acht bekendste diensten, door op het icon te klikken kom je direct terug op de pagina waarin je de connecties/permissies kunt bekijken. Het is raadzaam regelmatig de diensten die niet meer gebruikt te verwijderen.

via: http://mypermissions.org/Reacties


 • Bie

  9 januari 2012 om 10:37

  Bedankt voor de TIP!

 • sypie

  10 januari 2012 om 23:31

  Zéér nuttig. Toch weer wat “links” weggehaald. Niet eens geweten dat er zoveel zaken toegang hadden tot mijn twitter account (die ik zowat niet meer gebruik)

 • Lotte

  11 januari 2012 om 21:22

  Heei

Een reactie toevoegen: