4 oktober 2011

10.7Privé informatie verbergen in je persoonlijke vCard

Met het OS X Adresboek is het mogelijk om met behulp van een vCard persoonlijke contact informatie te delen met anderen. De meeste gebruikers hebben echter ook vaak privé gegevens in hun persoonlijke kaart staan die ze liever niet willen delen met anderen.

In dat geval kun je er voor kiezen om een tweede persoonlijke kaart aan te maken in het OS X Adresboek, deze kun je dan gebruiken voor het uitwisselen van je gegevens. Niet echt handig natuurlijk want deze tweede kaart vergeet je in veel gevallen ‘up to date’ te houden. In het Adresboek is standaard de mogelijkheid aanwezig om je privé gegevens te verbergen.

Het is in OS X Adresboek namelijk mogelijk om bepaalde informatie van je persoonlijk kaart te markeren als privé informatie. Je vind deze optie terug in de Adresboek voorkeuren. Ga naar de voorkeuren van Adresboek en activeer op het tabblad ‘vCard’ de optie ‘Activeer privé-versie van mijn kaart’.

Als je hierna je persoonlijke kaart gaat bewerken zal je zien dat je per veld kunt aangeven of de gegevens als privé informatie moet worden aangemerkt. je persoonlijke kaart worden aangegeven door het grijze poppetje achter je naam. De velden die je als privé gegevens markeert worden niet meegenomen in het vCard bestand wanneer je de persoonlijke kaart exporteert.

De privé kaart en die van andere contactpersonen kun je als vCard exporteren, dit doe je met behulp van een secundaire muisknop op de contactpersoon ▸ optie:“Export vCard…”. Deze optie is ook terug te vinden in het Adresboek menu ▸ Archief ▸ Exporteer.

• Aangepast artikel voor 10.7Reacties


 • Ed

  4 oktober 2011 om 16:08

  Nog een opmerking, de kaar moet wel ingesteld zijn als “mijn kaart”. Deze optie is terug te vinden in het adresboek menu onder “kaart”.

 • Henny van Arkel

  4 oktober 2011 om 22:23

  Werkt helaas niet goed, uitgevinkte opties blijft hij toch versturen zoals ook de notities? of heb ik dat alleen?

 • ppl

  6 oktober 2011 om 23:05

  Henny, het lijkt denk ik dan alleen te gelden voor kaartjes die je exporteert. Als je de geëxporteerde versie als bijlage aan een mail toevoegt en dan stuurt werkt het. Vanaf iOS kun je dat dus niet zomaar doen.

Een reactie toevoegen: