13 juni 2013

Quick Look: De inhoud van zip-bestanden bekijken

quicklook-iconMet behulp van zip-bestanden kun je meerdere bestanden en mappen bewaren in één bestand en delen met andere persomnen. In OS X is het vrij eenvoudig om een gecomprimeerd bestand (archief) aan te maken. Selecteer hiervoor verschillende bestanden en/of mappen en open het context menu met behulp van een rechtermuisknop. Selecteer hier vervolgens de optie 'Comprimeer XX onderdelen'.

Wanneer er een groot aantal zip-bestanden aanwezig zijn op je Mac kan het soms moeilijk zijn om te onthouden welke bestanden zich er in een zip bestand bevinden. Helaas dien je dan het zip-bestand uit te pakken. Dit is vanaf nu verleden tijd want dankzij de handige plugin 'BetterZip' kun je via de Quick Look optie de inhoud van een zip-bestand raadplegen. Volg hiervoor onderstaande stappen:

• Download hier gratis BetterZip
• Open Finder en voer de toetscombinatie cmd⌘ + G uit
• Voer onderstaand pad in en klik op 'Ga'

/Library/QuickLook

quicklookplugin

• Sleep vervolgens de 'BetterZipQL.qlgenerator' plugin in deze map
• Bevestig door de identiteitscontrole uit te voeren
• Wacht enkele minuten voor Quick Look de plugin activeert

betterzip

Wanneer je nu een zip-bestand selecteert kun je met behulp van één druk op de spatiebalk de Quick Look optie actieveren, vervolgens kun je hier terugvinden welke bestanden zich bevinden in het zip-bestand. Handig voor bestaande of gedownloaden bestanden.

Meer tips over Quick Look kun je hier terugvinden.Reacties


 • Bubbly

  17 juni 2013 om 21:04

  1. CMD⌘ + Shift + G = Ga naar map

  2. Niemand wilt een paar minuten wachten. Open Terminal (middels Spotlight; CMD + spatie), voer het volgende in en druk op enter:
  qlmanage -r

  Voilà. Niet wachten, je kan Terminal stoppen en direct zipjes previewen!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!