16 december 2011

10.7Quick Look: Extra opties bij het openen van een bestand

In Mac OS X Lion zijn er door Apple enkele nieuwe functies toegevoegd aan Quick Look. Met Quick Look kun je een voorvertoning bekijken van bestanden op het bureaublad of in een Finder venster. Selecteer het bestand en gebruik de spatiebalk om de Quick Look te activeren. Quick Look ondersteunt alle native bestandsformaten die aanwezig zijn in Mac OS X, eventueel kun je de functionaliteit van Quick Look uitbreiden met behulp van plugins.

Na het activeren van Quick Look verschijnt rechtsboven in venster de optie "Open met applicatienaam", door hierop te klikken wordt het bestand geopend in de aangegeven applicatie. Mocht je het bestand willen openen in een andere applicatie dan is dat ook mogelijk met behulp van deze knop.

Klik met behulp van een secundaire muisknop op de knop "Openen met", hierdoor verschijnen er meerdere applicaties waarmee het bestand zonder problemen kan worden geopend.Reacties


  • Kees

    16 december 2011 om 10:33

    Het menu met andere applicaties verschijnt ook door de knop ‘Openen met ‘ een kleine seconde ingedrukt te houden met de primaire muisknop. Dit kan handig zijn voor mensen die de secundaire muisknop niet aan hebben staan.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!