22 oktober 2011

Review: Apps van Nederlandse bodem #1

De App Store bevat ongelofelijk veel apps waardoor het overzicht snel verdwijnt. We hebben twee bijzondere Apps van Nederlandse makelij er tussenuit gevist. Tussen al het geweld van de grote softwarehuizen verdienen ook Nederlandse ontwikkelaars aandacht. Vandaag kijken we naar 'Inside iOS 5' en 'Groepen in Adresboek' onder de loep genomen.

• Inside iOS 5

De app 'Inside iOS 5' is gemaakt door kwantdeveloping een team van 4 super gedreven tieners. De Engelstalige applicatie is voornamelijk bedoeld om je bekend te maken met de nieuwe functies van iOS 5. Het fijne aan deze app is dat je de nieuwe functies op je iOS device kan bekijken en meteen kan uitproberen.

De applicatie is verdeeld onder 13 verschillende onderwerpen. Social, iTunes, Mail, Photo's & Camera, Calender, Notifications, Accessibility, Weather, Music, Safari, Usage, AssistiveTouch en niet onbelangrijk Small Changes. Bijna alle nieuwe functies worden uitgebreid besproken in de applicatie en geeft je goed weer hoe een nieuwe functie werkt. Erg leuk is het onderwerp Small Changes, kleine wijzigingen die je vaak over het hoofd ziet.

Verder biedt de app een goede content met mooie afbeeldingen en duidelijke aanwijzingen. Ben jij benieuwd naar die tientallen iOS 5 functies? Dan is Inside iOS 5 een geweldige applicatie om daar achter te komen. De applicatie is verder ook prachtig vormgegeven en ziet er overzichtelijk uit.

De iPhone/iPod touch app kost slechts € 0,79 in de app store maar is zijn geld zeker waard. Let op! de app is alleen Engelstalig!

• Groepen voor adresboek (Win 1 van de 10 promotie codes)

Groepen is een applicatie waarmee je heel eenvoudig je contactpersonen kunt indelen in groepen. De applicatie is ontwikkeld door de Nederlandse ontwikkelaar Dennis Lexis.

Met de app kun je groepen aanmaken die daarna automatisch verschijnen in de contacten app op de iPhone. Standaard zijn er 4 groepen aanwezig, maar je kunt vanzelfsprekend je eigen groepen aanmaken, bewerken en verwijderen.

Het aanmaken van groepen is uiterst simpel, tap op het plus symbool, geef de groep een naam en tap op de knop 'Opslaan'. Selecteer de contactpersonen die je wilt toevoegen aan de groep en je bent klaar. De groepen zijn direct beschikbaar vanuit de standaard contactpersonen applicatie.

Deze iPhone/iPod touch applicatie kost €0,79 in de app store.

De ontwikkelaar van de app heeft 10 promocodes beschikbaar gesteld voor de bezoekers van Appletips. Wanneer je in aanmerking wilt komen voor een promocode vul dan het onderstaande formulier in voor maandagavond 0:00. Uit alle inzenders worden er 10 willekeurige geselecteerd, deze ontvangen per e-mail een promocode.

--ACTIE GESLOTEN--

Video: Groepen voor adresboekReacties


 • Floris

  22 oktober 2011 om 9:49

  Maar iOS 5 info is ook gewoon gratis te vinden op deze site toch? Waarom zou ik dan nog een app nodig hebben?

 • marcel

  22 oktober 2011 om 10:00

  Die “groepen” app is iets waar ik al heel lang naar zocht!! Top appje, eindelijk je contacten onderverdelen zonder moeite, brilliant!

 • Linda van den Berg

  22 oktober 2011 om 10:05

  De app groepen werkt niet, hij voegt op geen enkele wijze een groep toe en contact personen kan ik al helemaal niet toevoegen! Daar kom ik niet eens. Erg jammer. Tevens is de ontwikkelaars pagina niet geldig, en app support geeft een blanco pagina.

 • Dennis

  22 oktober 2011 om 10:16

  Linda, zou je eens willen mailen naar: info@lexis.me? In ik heb de app uitvoerig getest op veel toestellen en gebruikers. Dan zal ik kijken of ik het probleem kan oplossen!

 • Johan Hielkema

  22 oktober 2011 om 10:24

  Als je de groepen hebt gemaakt, worden deze dan ook meegenomen op de Mac???

 • Henk Dirksen

  22 oktober 2011 om 10:29

  Bij mij werkt die groepen app echt super! Hoef ik niet meer met Outlook de contactpersonen in groepen te verdelen. Is nu vervangen door één druk op de knop. Aanrader!

 • renze

  22 oktober 2011 om 11:38

  Werkt de groepen app ook als je alleen Google Contacts gebruikt? Ik wil namelijk niet weer aparte contacts op mijn iPhone.

 • Erik

  22 oktober 2011 om 12:10

  Kan ‘groepen’ ook de groepen van je Mac overnemen? Dat zou pashandig zijn; hoef ik niet alles dubbel te doen…

 • Justin

  22 oktober 2011 om 16:10

  Waarom de ‘groepen’ app? Je maakt gewoon een groep contactpersonen aan in de adresboek app op je Mac en synct die? Jammer dat ze daar ook nog eens geld voor vragen. Gemiste kans.

  Tevens, waarom ‘Inside iOS5’? Er staat volgens mij meer dan zat informatie op Appletips. Wat ze in die app uitleggen dat is volgens mij allemaal al bekend. Ook, wat mij betreft, het geld niet waard.

 • renze

  22 oktober 2011 om 16:32

  @Justin: helemaal mee eens. Ik heb helaas Inside IOS gekocht… zonde van de moeite. Er staat niets nieuws in. Alles is al bekend (o.a. via AppleTips). Tevens staat het maar zéér minimaal toegelicht. Ik had er veel meer van verwacht.
  Toch maar gewoon Googlen, forums en AppleTips.

 • Midas Kwant

  22 oktober 2011 om 17:28

  He iedereen,

  Update van Inside iOS 5 komt er aan, met hopelijk wat meer info wat jullie willen.

  Met vriendelijke groet,

  Midas Kwant

 • MGRobbie

  23 oktober 2011 om 11:57

  Helaas ook bij mij werkt deze app niet. Groepen aangemaakt maar kan geen contactpersonen toevoegen.

 • Jaap houtzager

  23 oktober 2011 om 19:51

  bij mij werkt de app ook niet. Wat is het probleem en hoe kan het opgelost worden ? ik heb seen Iphone 4 met Ios5.

 • Tom

  24 oktober 2011 om 19:42

  Die inside iOS 5 is te maken met maar een paar regels code. Niet echt een bijzondere app dus. Zeker gezien ze er nog geld voor vragen ook en er niet veel info in staat. Ik ben zelf 16 en ik maak ook apps (staan nog niet in de app store, want ik steek er wel moeite in). Mijn spel heeft op het moment al meer dan 1000 regels code en hij is nog lang niet af. Zo kan het dus ook.

 • Dennis

  24 oktober 2011 om 19:59

  Ik betreur dat de “Groepen” applicatie bij een aantal gebruikers niet werkt. Het probleem heb ik nog niet kunnen vaststellen, ik denk dat het te maken kan hebben met synchronisatie / rechten van Microsoft Exchange of Gmail gebruikers. Momenteel ben ik samen met Apple bezig voor het vinden van een oplossing!

 • Joost

  24 oktober 2011 om 22:16

  Groepen is helemaal overbodig omdat er met de komst van iCloud al helemaal makkelijk is om gewoon groepen aan te maken. Via icloud.com –> contacten –> groep aanmaken en dan mensen erin plaatsen. iPhone contacten updaten en klaar ben je.

 • Midas Kwant

  25 oktober 2011 om 7:40

  @Tom je moet wel ‘het’ idee hebben, dat heeft niks met ‘1000 lines of code’ te maken.

 • Martin

  25 oktober 2011 om 22:20

  Ik had mij al een tijd afgevraagd waarom in iOS de mogelijkheid om groepen te gebruiken niet net zo werkt als in OSX. Wanneer je in de laatste in het adresveld van Mail een groepsnaam intikt en Enter geeft, komen alle e-mailadressen die in die groep staan in dat adresveld te staan. In Mail van iOS (in ieder geval in iOS 4, versie 5 heb ik nog niet) werk dat niet zo, ondanks dat in Contacten de groepen wel bestaan na synchronisatie via MobileMe

 • klaar met apple

  31 oktober 2011 om 15:22

  weet iemand hoe ik terugkom bij mijn contacten als mijn groepen leeg zijn? ik zie nl alleen nog maar een header met groepen, verder leeg scherm, geen terugknop of wat dan ook om bij m’n contacten te komen. ben ik nou zo blond, of is apple het echt aan het missen….???

 • Laura

  21 november 2011 om 12:07

  Heb hetzelfde probleem. Heb geen groepen aangemaakt, maar wel op die knop gedrukt en nu kom ik niet meer uit dat menu. Kan dus niet meer bij mn contacten….?

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!