6 maart 2009

Safari 4: Problemen met openen pagina’s (archief)

hotmail

Niet iedere webpagina lijkt op dit moment vlekkeloos te werken met de Safari 4 public beta. Een mooi voorbeeld hiervan is Hotmail van onze Microsoft vrienden, veel gebruikers hebben problemen met het openen en verwijderen van email berichten.

Hotmail is een van de redenen waardoor Safari weer snel wordt verwijderd van een systeem, iets wat geheel onterecht is. De problemen met bijvoorbeeld Hotmail worden niet veroorzaakt door Safari maar de webpagina zelf. Zo heeft recentelijk ook Google's Chrome dezelfde problemen gehad. Het probleem wordt veroorzaakt door een verkeerde detectie van de User agent, dit is een mechanisme waardoor de webpagina/server kan detecteren met welke webbrowser de pagina wordt bezocht.

Dat dit geen probleem van de browser is kan je vrij simpel bewijzen door je Safari 4 zich voor te laten doen als bijvoorbeeld Firefox of een eerdere versie van Safari.

Het aanpassen van de user agent in Safari is simpel en doe je als volgt:

1. Ga naar de Safari 4 Preferences en kies het tabblad "Advanced"

2. Activeer de optie "Show Develop menu in menu bar"

3. In de Safari menubalk verschijnt nu de extra optie "Develop"

4. Selecteer bij User agent de optie "Safari 3.2.1 - Mac"

user-agent

Wanneer je hierna een email in Hotmail wilt openen zal je merken dat alles weer werkt zoals het hoort, en dat er niets mis is met Safari 4. Natuurlijk heeft Microsoft geen haast met het aanpassen van Hotmail....

Dit artikel is verouderd en gaat over Safari 4, ondertussen zijn er al meerdere nieuwe versies verschenen en is daarom in ons archief geplaatst.Reacties


 • oli4

  6 maart 2009 om 10:19

  Daarvoor moet je wel eerst de Developer tool vanaf de installatie CD installeren.

 • oli4

  6 maart 2009 om 10:20

  ohnee laatmaar, sorry, niet goed gelezen

 • @DaanBakker

  6 maart 2009 om 10:38

  De Hotmail site opent nu wel zonder de foutmelding, maar ik kan mijn mails niet openen. Zelf gebruik ik geen Hotmail, maar mijn MacBook word nog al vaak gebruikt door anderen.

  Overigens is deze link wel handig voor Hotmail gebruikers:
  http://macwereld.nl/nieuws/2009/01/hotmail_krijgt_poptoegang

 • Gertt-Jan

  6 maart 2009 om 10:40

  Perfect! hier werkt het prima!

 • Hans

  6 maart 2009 om 12:40

  @ DaanBakker…de hotmail site opent ook wel zonder verandering van de user agent, maar je kunt je mail niet openen. Als je je user agent op firefox 3.0.5 mac zet werkt alles wel.

 • Giovanna

  18 maart 2009 om 17:41

  Bij mij veranderd hij alleen bij ieder nieuw venster weer naar de normale weergave. Ik begrijp dus dat het de bedoeling is dat wanneer ik Hotmail wil openen iedere keer handmatig moet omzetten naar die “andere” browser via User Agent?

 • diwa

  31 maart 2009 om 11:23

  hallo, ik heb ook dat probleem sinds ik safari 4 heb gedownload, met firefox 3.0.5 lukt het me ook, bedankt hans

 • Rosa

  3 december 2009 om 18:57

  Sinds twee dagen kan ik niet meer in mijn hotmail, maar ik krijg een witte pagina na het inloggen. Heb al geprobeerd Firefox te downloaden en bovenstaande tip helpt ook niet, want 3.2.1 staat niet bij de opties. Op mijn werk kan ik op mijn pc wel gewoon in mijn hotmail. Ben al geneigd helemaal over te stappen naar gmail, maar mijn hotmail-adres is bij heel veel dingen mijn standaard-adres.

  Trouwens ook super irritant dat je je hotmail niet automatisch kunt laten doorsturen naar je gmail, of doe ik iets verkeerd?

  Help deze computersukkel alsjeblieft!

 • sharon

  7 december 2009 om 23:00

  ik heb de mac versie van“Safari 3.2.1 – Mac” er niet in staan? Wie kan mij helpen? Ik heb een macbook pro en its not working:(

  Please help(A)

 • Cherryl

  8 december 2009 om 15:13

  Ik krijg sinds een week mn hotmail en msn niet geopend. Heb de stappen hierboven gevolgd, maar zoals bij Rosa en Sharon staat Safari 3.2.1 bij mij ook niet in de lijst. Is er misschien een andere oplossing??

 • sharon

  9 december 2009 om 23:07

  some one??

 • Maarten

  23 januari 2011 om 20:05

  ik heb het probleem sinds een aantal weken juist bij Firefox!!??
  Als ik een mail wil verzenden of beantwoorden ‘klapt’ Firefox dicht…????
  Iemand een idee?

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!