28 februari 2009

OS X: Safari 4 Tabs en Zoomen

Naast de opvallende nieuwe features in Safari 4, zijn er ook nog een enkele die niet zo snel opvallen.

1. Zoom functie.

De zoom functie in Safari 4 werkt nu op een soortgelijke manier als dat hij werkt op de iPhone. Niet alleen de tekst grootte wordt aangepast maar ook de foto's en overige media op de webpagina. De zoom functie is beschikbaar doormiddel van Command ⌘+ en - en via de "View" optie in de Safari menu blak. Doormiddel van Control+klik op de toolbar kan je de zoom optie ook aan de toolbar toevoegen. Macbook gebruikers met multitouch ondersteuning kunnen zoomen doormiddel van de "Pinch"-gesture (in/uit elkaar duwen).

zoom-toolbar

2. Nieuwe toets combinatie voor tabbladen.

Doormiddel van Control+Tab kan je nu door je geopende tabbladen switchen dit lijkt een beetje op de Command ⌘+Tab combinatie waarmee je tussen applicaties kunt switchen. De oude combinatie Command ⌘+Shift ⇧+links/rechts werkt ook nog steeds. De nieuwe combinatie Control+Tab is echter een stuk logischer en makkelijker te onthouden.

3. Nieuw tabblad openen.

Wanneer je een nieuwe tab opent doormiddel van Command ⌘+T, verschijnt hierin standaard het Top Sites overzicht. Je kan kunt dit gedrag aanpassen doormiddel van de "General"-tab in de Safari Voorkeuren. Bij de optie "New tabs open with.." kan je kiezen uit: Top Sites, Home pagina, Lege pagina, Zelfde pagina en bookmarks.

newtabs

Dit artikel is verouderd en kan misschien niet meer van toepassing zijn in jouw huidige OS X (macOS) versie. Gebruik de zoekfunctie om te zoeken naar een recentere uitleg.Reacties


  • BB

    28 februari 2009 om 14:47

    Ja dat zoomen werkte bij mij nog niet vlekkeloos. Kwam er gister per ongeluk achter, en telkens als ik 1 stapje wilde zoomen kreeg ik 5 stappen. Als dat nog een beetje bijgeschaafd kan worden, is het een super functie!

  • Lucas

    28 februari 2009 om 16:33

    Good stuff. :)

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!