30 maart 2009

Safari 4: Top Sites als homepage instellen (archief)

Je kunt het Top Sites overzicht in Safari 4 activeren door op de knop in de favorieten menubalk te klikken of toe te wijzen in de voorkeuren aan de functies nieuw venster (Command ⌘+N) / tabblad openen (Command ⌘+T).

Doormiddel van een url-trucje is het ook mogelijk om het Top Sites overzicht in stellen als home page.

Volg de onderstaande twee stappen:

1. Ga naar Safari ▸ Preferences.. en selecteer de "General" sectie.

2. Typ bij homepage de url: topsites://

Sluit hierna de voorkeuren of en klik op de homepage button in de menubalk of herstart Safari 4 om je Top Sites homepage te activeren.

topsite-homepage

Dit artikel is verouderd, klik hier voor een recentere uitleg voor deze functieReacties


 • Wilfred Dijksman

  30 maart 2009 om 21:42

  Kom op hé. DIt is echt wel heel moeilijk doen! Je kan dit gewoon instellen in de instellingen van “Safari”. Kies “Top Sites” uit het uitrol menu “New windows open whit:” onder de tab “General” in je “Voorkeuren”. Vanaf nu wordt elk nieuw venster geopend in de “Top Site-view”. Dus ook wanneer je “Safari” start. Dit staat standaard al zo ingesteld bij het openen van een nieuwe tab.

 • Michael

  30 maart 2009 om 22:05

  @Wilfred: Nou… moelijk doen? In jou situatie wordt iedere keer opnieuw dat Top Sites geopend, en dat vind ik dan weer irritant. Als ik Safari start wil ik Top Sites eenmalig zien en niet iedere keer bij een nieuw venster of tabblad.

  Dus ik ben wel erg blij met deze tip :)

  Bedankt guys!

 • Paul Sondervan

  31 maart 2009 om 7:11

  De tekst bij punt 2: “topsites:\\” en de tekst in de afbeelding “topsites://” komen niet overeen en dat werkt verwarrend.
  Het moet natuurlijk topsites:// zijn. ;-)

 • ironmanixs

  31 maart 2009 om 21:33

  Dank je Paul, het is aangepast!

 • Ruud

  15 april 2009 om 18:03

  Hallo ,
  Ik heb safari 40 op mijn pc gezet maar ikm krijg alleen maar de versie van 3.2 denk ik ik heb bv ook geen topsite’s Wat is hier het probleem?
  Groetjes Ruud

 • James

  20 juni 2009 om 17:14

  Ik heb denk ik het zelfde probleem als Ruud.
  Maar ik heb wel de nieuwe lay-out van apple safari 4;
  maar toch vind ik nergens een ‘knop’ om top-sites te activeren.
  Groetjes James

 • Martin

  2 november 2009 om 14:49

  Hallo, ik heb safari als internet browser, maar al sik de top sites instel als homepage dan kijrg ik dat hij topsites niet kan openen omdat windows ” Topsites:// Niet herkent

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!