31 maart 2009

Wijzigingen in iPhoto 8.0.2 (archief)

iphoto '09

Vorige week heeft Apple een aantal updates beschikbaar gesteld voor de diverse iLife applicaties. In de omschrijving van de updates is zoals gewoonlijk niet veel nuttige informatie terug te vinden. Apple zelf geeft wederom niet veel meer informatie dan "Wijzigingen ten behoeve van de stabiliteit en kleine problemen".

Via Twitter kwam ik een enkele meldingen tegen van wijzigingen in iPhoto '09 (v8.0.2) die mij op het eerste gezicht helemaal niet waren opgevallen...

Slimme albums

Je kan nu een slim (smart) album aanmaken van foto's met onbekende gezichten, gebruik hiervoor de voorwaarde Gezichtisnaamloos. Om deze optie mogelijk te maken worden onbekende gezichten vanaf nu aangemerkt met "naamloos" in plaats van "Onbekend gezicht".

iphoto-adresbook-1Faces

Vanaf nu bied faces de mogelijkheid om een naam te selecteren uit je adresboek, zodra je de naam van een persoon intyped bij een naamloos gezicht zal er automatisch worden gezocht in het OS X adresboek en eerdere toegekende namen. Gevonden namen in het adressenboek worden gemarkeerd met adresboek icoon.

Waarschijnlijk zitten er nog meer veranderingen in de applicatie verborgen, wanneer je er meer tegen komt dan horen we dat graag van je!

De bijbehorende originele Twitter tweets:

Slimme Albums: http://twitter.com/breun/statuses/1406228843
Adresboek integratie: http://twitter.com/alxknt/statuses/1408074155

Vanaf OS X 10.10 Yosemite heeft Apple iPhoto vervangen door Foto's voor OS X. Dit artikel zit in ons archief en kan misschien niet meer van toepassing zijn. Klik hier voor de werkwijze om foto's en albums van iPhoto overzetten naar Foto's voor OS.Reacties


 • Tibs

  1 april 2009 om 6:58

  Die laatste verandering omtrent de mogelijkheid om namen uit het adresboek toe te voegen is zeer handig. Nu vraag ik mij alleen af of het niet mogelijk zou zijn de eerder toegekende namen in iPhoto te ‘linken’ met een persoon in het adresboek.

  Want nu krijg ik telkes 2 x dezelfde naam, 1 die ik al had toegekend in iPhoto en 1 uit mijn adresboek …

  Of zal ik alle namen handmatig moeten veranderen? Wat wel een arbeidsintensief gebeuren zal worden.

 • KHS

  1 april 2009 om 10:50

  Mooie tip! Gisteren even mee gespeeld en het werkt goed.

  @Tlbs: In het overzicht van ‘gezichten’ kun je eenvoudig de bestaanden aanpassen door op de foto te klikken. Ook kun je samenvoegen door te slepen als je voor twee dezelfde personen verschillende namen hebt gebruikt (bijv. één keer niet uit het adresboek en één keer wel).

 • Cliff

  2 april 2009 om 21:01

  ik bemerkte ook al de laatste verandering. omdat ik maar een beperkt aantal mensen voor mijn faces rubriceer (20) maar wel een heel groot adresboek heb (1000+) is het selecteren van een naam veel lastiger. Kan je deze functie ook uitzetten?

 • ernst

  31 december 2010 om 14:05

  dag, ik ben al lang op zoek naar een methode om albums samen te voegen. Voorbeeld, ik ben op vakantie naar China geweest en heb in verschillende steden fotoseries gemaakt die ik in een album in Iphoto heb opgeslagen (ik werk liever met albums dan met gebeurtenissen). Ik krijg zo enorm veel albums dat ik die wil samenvoegen in een “fotokast”, zoals je bij windows mappen onbeperkt kunt groeperen. Zoals in dit geval: China, na openen zie ik dan alleen de China albums. Wie weet dat?? Bij voorbaat dank, Ernst Feekes

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!