8 juni 2016

El CapitanOS X El Capitan: Geluid herkennen en stoppen in Safari

Safari icoon

Vanaf El Capitan kun je extra handige opties activeren en gebruiken in Safari zoals Pinned Sites of het streamen van video's via Airplay. Vanaf OS X 10.11 herkent de webbrowser geluid en zie je dit onmiddellijk terug.

Dit is vooral handig wanneer je weer op een webpagina stuit die ongevraagd een muzieknummer of ander geluid afspeelt. Met één druk op de knop kun je het geluid van een radiostation of afspelende video stoppen zonder tabblad of venster te openen.

Geluid herkent door Safari uitschakelen

Wanneer er muziek wordt afgespeeld in Safari zal er in de adresbalk een luidspreker-icoon verschijnen, door hierop te klikken zal het geluid automatisch worden gestopt.

geluid uitschakelen in Safari via melding

Ook zal er een luidspreker geplaatst worden in het tabblad die bij de website hoort die geluid produceert. Zo zie je onmiddellijk waar het geluid vandaan komt en kun je ook op deze luidspreker klikken om het geluid uit te schakelen.

Door in de adresbalk te klikken op de luidspreker en de klik vast te houden krijg je ook een pop-up venster te zien, hier zie je dan onmiddellijk de websites die geluid afspelen.

Lees ook: Websites vastzetten met Pinned Sites in Safari 9 (OS X El Capitan)Reacties


  • Klaron

    10 juni 2016 om 10:00

    Handige optie, er zijn veel websites die het nodig vinden om irritante muziek af te spelen.
    Niet handig want ik en ik denk velen gaan direct weer weg.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!