2 april 2012

ScreencastSafari: Je favoriete websites onder één knop

Safari geeft je de mogelijk om je favoriete websites als bladwijzers op te slaan, dit zal voor niemand meer een verrassing zijn. Maar is iedereen ook op de hoogte van de ontzettend handige 'Auto-klik' optie?

Je favoriete websites bezoeken kan op een aantal verschillende manieren. De meest voor de hand liggende methode naast het handmatig intypen van de url is het klikken op een toegewezen knop in de bladwijzerbalk van Safari. Één voor één kan je op deze manier je favoriete websites bezoeken.

Er is echter ook een handige manier om al je favoriete websites in één keer te openen. Ga hiervoor in de Safari menubalk naar Bladwijzers ▸ Toon alle bladwijzers (of gebruik de toetscombinatie option⌥ + cmd⌘ + B) of klik op de bladwijzer knop in de knoppenbalk.

Maak in het bladwijzer venster een nieuwe map aan met de "+"-knop (tweede van links) en plaats daarin je favoriete websites. Activeer hierna de optie 'Auto-klik'.

In de bladwijzerbalk is nu de aangemaakte folder zichtbaar met daarachter een blokje symbool. Wanneer je op de knop klikt worden alle websites automatisch in de tabbladen geopend en geladen. Je hebt dus razendsnel de beschikking over je favoriete websites!

Screencast:

Meer tips over Safari kun je hier terugvinden.Reacties


 • Marc

  2 april 2012 om 10:09

  Volgens mij bestaat auto-click in 5.1.5 niet meer… Kan dat vinkte nérgens vinden.

  Of doe ik iets fout?

 • Hans

  2 april 2012 om 12:38

  Bij mij ook niet..

 • Paula Bennink

  2 april 2012 om 17:25

  Handige tip, werkt als een zonnetje ook in 5.1.5.

  Een verassing is overigens een crematie, er zal een verrassing bedoeld worden :)

 • Menno

  2 april 2012 om 17:40

  Met cmd + ‘linkermuisklik op map in bladwijzerbalk’ open je ook toch ook alle onderliggende bladwijzers? Dan kun je nog de keuze maken tussen een of alle bladwijzers openen.

 • Menno

  2 april 2012 om 17:47

  ‘note to self’: als je Auto-klik voor een map hebt ingesteld en cmd + ‘linkermuisklik op map in bladwijzerbalk’ aanklikt kun je de afzonderlijke bladwijzers weer kiezen. Met Auto-klik draai je dus blijkbaar alleen maar de voorkeursinstelling om.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!