17 april 2010

Safari problemen? controleer geïnstalleerde plugins!

safari-png

Safari kan zoals meerdere OS X Applicaties gebruik maken van plugins, denk hierbij aan Flash, Glims, Google Gears etc. Vaak zijn deze plugins een zeer handig en werken ze perfect met Safari. Wanneer er echter problemen voor doen met Safari dan wordt dit vaak veroorzaakt door een plugin de niet geheel compatible is met de gebruikte versie van Safari.

Via de Safari menu optie ▸ Help ▸ Geinstalleerde plugin krijg je een overzicht krijgen van de geïnstalleerde plugins.

Wanneer een Plugin de werking van Safari belemmert kan je proberen met behulp van een uninstaller deze te verwijderen. Heb je niet meer de beschikking over de uninstaller dan kan je op zoek gaan naar de plugin in onderstaande mappen.

Home ▸ Bibliotheek ▸ Input Methods (~/Library/Input Methods)

Root ▸ Bibliotheek ▸ InputManagers: (/Library/InputManagers)
Root ▸ Bibliotheek ▸ Input Methods: (/Library/Input Methods)
Root ▸ Bibliotheek ▸ Application Support: (/Library/Application Support)

Een plugin kan je zonder enig probleem verwijderen uit de bovenstaande mappen.

Wanneer je gebruik maakt van OS X 10.6 Snow Leopard dan kan een plugin geen Safari crash meer veroorzaken. In 10.6 worden de plugins namelijk opgestart in een eigen 'sandbox' waardoor deze volledig afgeschermd zijn Safari.Reacties


 • Macfan30

  17 april 2010 om 9:28

  Waar zou je nieuwe plugins kunnen downloaden?
  En welke plugins moet je sowieso hebben?

 • Jan

  26 april 2010 om 16:24

  Safari werkt weer als een tierelier, hartelijk bedankt voor het delen van de kennis.

 • Cor

  3 mei 2010 om 21:38

  Ik heb het probleem dat Safari erg traag (30-60 seconden) nodig heeft om op te starten. Heb al de plugins verwijderd zoals in het artikel aangegeven staat, maar dat heeft helaas niet geholpen.
  Iemand een idee wat er nog aan te doen is?

 • Rob Noordhoek

  29 mei 2010 om 21:48

  L.s.,

  Ik gebruik OS 10.6 Snow Leopard, maar ondanks de bewering dat onder dit systeem een plugin geen crash kan veroorzaken , klopt dit niet echt. Als ik safari opstart moet ik dat heel vaak meermaals doen en er wordt dan verwezen dat een en en veroorzaakt wordt door Ct-plugins. Kan ze echter niet vinden. Advies?

  Groet,

  Rob Noordhoek

 • Yainderidoo

  8 juni 2011 om 13:39

  Ik heb constant problemen met flash. En de bewering dat de plugin geen crash kan veroorzaken is niet waar. Er gaat bijna geen dag voorbij dat mijn Imac opnieuw opgestart moet worden vanwege het bekijken (In safari)van een flashfilmpje. Het feit dat heel veel websites flash hebben maakt het internetten voor mij er niet leuker op. Enig idee wat hier nog aan te doen is? Ik heb al die andere tips gedaan met youtube in html 5 en nog iets met clicktoflash. Maar uiteindelijk is er altijd wel weer iets dat de hele boel laat hangen. Begint met geflikker en vervolgens hangt de hele computer. Vaak gaat het geluid nog wel even door. Maar daarna is de enige oplossing: opnieuw opstarten. Ik las ook iets ergens over 32 bit en 64bit safari ? Hoe doe je dat? Graag help wat dit is niet leuk meer.

 • Yainderidoo

  11 juni 2011 om 11:48

  Niemand enig idee? Opstarten in 64 bits mode heeft in ieder geval ook niet geholpen. Mijn Imac blijft crashen met flash. Is het niet direct, dan wel na een aantal filmpjes. Alsof er ergens “iets” vol loopt. Maar in bijna alle gevallen is het NA het afspelen van een een of ander filmpje van wat voor soort dan ook.

 • rik claus

  23 juli 2011 om 14:37

  Opstartprobleem met Safari door tastyapps. Safari opent zelfs niet. (Library/Application Support/SpiceRack/Spices/TastyAppsAVPlugin.bundle/Contents/MacOS/) Ben gaan zoeken in bib (input methods e.d.) en met spotlight: nergens een tastyapps te zien. Kan dus moeilijk verwijderen wat niet te zien is… Weet iem. raad hierop? Syst. 10.6.8.

 • ROB

  16 november 2011 om 21:51

  dit is mijn puzzel ik krijg geen verbinding met de server ook alles netje leeg gemaakt update wie o wie zou mijn hier mee kunnen helpen ik zou hele suteem wille resetten

 • Lisa

  9 juni 2014 om 23:48

  Mijn safari kan heel vaak gewoon niet meer geopend worden. Als ik op safari klik dan komt er dit te staan ” kan niet geopend worden , negeer of open opnieuw”

  En dan klik ik op open opnieuw en dan doet hij het nogsteeds niet en komt precies het zelfde bericht er weer te staan..

  kan iemand mij vertellen wat ik daarmee moet ?

  (het gaat om een Imac)

 • John de Haas

  11 juli 2014 om 0:27

  Mijn safari stopt onverwacht. 5 sec nadat ik heb opgestart.
  Kan iemand mij vertellen wat ik hiermee moet?

 • Wesley Fabry

  11 juli 2014 om 7:54

  @john bekijk deze tips eens, misschien helpt het.. http://www.appletips.nl/os-x-safari-problemen-oplossen/

 • Rob van den Berg

  28 maart 2016 om 12:23

  Ik heb Silverlight geïnstalleerd op de IMac maar het progamma waar ik het voor nodig heb geeft steeds aan dat ik het moet installeren.
  Nu heb ik via Google al een tijdje lopen zoeken maar het lukt me met m’n linkse computerhandjes niet om het draaiend te krijgen !!!

  Alle hulp welkom!!!

 • Wesley Fabry

  28 maart 2016 om 12:25

  Ik herken het probleem, ligt bij microsoft, misschien doe ie het wel in google chrome of firefox?

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!