8 september 2016

iPhone 7 Plus uitgelicht

NieuwsSamenvatting van het iPhone-event 7 september 2016

Tijdens het 'See you on the 7th’ iPhone-evenement van Apple op 7 september 2016 heeft Apple een aantal nieuwe producten aangekondigd. Niet alleen heeft de nieuwe generatie iPhone het licht gezien, maar ook de Apple Watch series 2.

Naast deze twee nieuwe producten kunnen we eind oktober draadloze AirPods verwachten en is er een speciale Nike+ versie van de Apple Watch voorgesteld. We zetten alle feiten, aankondigingen en producten op een rij in deze samenvatting.

Nieuwe producten tijdens iPhone 7-event

iPhone 7 (Plus): Belangrijkste toevoegingen zijn de drukgevoelige thuisknop met Force Touch, four-core A10 fusion processor, M10‑bewegingscoprocessor, 25% helderder Retina HD-display dat minder reflecteert, stereo-speakers, verwijdering koptelefoonaansluiting, minder zichtbare antennestrepen, stof- en waterbestendig volgens IP67-standaard, nieuwe kleur gitzwart (glimmend zwart) en zwart.

Camera: 12 megapixel iSight-camera met 1,8f autofocus, beeldstabilisatie tijdens maken van foto en video, quad-led True Tone flitser, 7 megapixel FaceTime-camera, dual-lens (groothoek- en telelenscamera’s) camera voor iPhone 7 Plus met optische zoom en DSLR-achtige functies.

De opbergdoos bevat EarPods met Lightning-aansluiting en een 3,5mm-aansluiting naar Lightning adapter. Vanaf 16 september verkrijgbaar in Nederland en België, vanaf 9 september 09.01 vooruit te bestellen/reserveren. Prijs iPhone 7: €769 (32 GB), €879 (128 GB) en €989 (256 GB), iPhone 7 Plus €909 (32 GB), €1019 (128 GB) en €1129 (256 GB). Klik hier voor meer informatie.

Apple Watch series 2: Belangrijkste toevoegingen zijn ingebouwde GPS, waterdicht tot 50 meter diep, snellere S2 Dual‑coreprocessor, 2× helderder (1000 nits) OLED Retina-display.

Daarnaast zijn er drie nieuwe moddellen beschikbaar: De Apple Watch Edition is nu alleen verkrijgbaar in wit keramiek, speciale Apple Watch Nike+ sportversie (vanaf eind oktober). De eerste generatie Apple Watch Sport blijft te koop met een S1P dual-coreprocessor.

De kleuren van de kasten zijn, op de nieuwe keramiek variant na, gelijk gebleven. Wel kun je nieuwe kleuren bandjes aanschaffen. Prijzen: Apple Watch series 2 Sport: 38mm vanaf €439 / 42mm vanaf €469, Apple Watch series 2 roestvrij staal: 38mm vanaf €669 / 42mm vanaf €719, Apple Watch series 2 Keramiek: 38mm vanaf €1469 / 42mm vanaf €1519. Klik hier voor meer informatie.

AirPods: AirPods zijn volledig draadloos en worden via de speciale case opgeladen. De AirPods zijn voorzien van een door Apple zelf ontworpen W1-chip. Hierdoor zijn de Pods energiezuiniger en tot 5 uur lang te gebruiken. De Airpods bevatten een microfoon en kunnen automatisch via iCloud verbinden met al je apparaten wanneer je de case van de oortjes opent. Bovendien maakt deze automatsch en alleen met het dichtstbijzijnde apparaat verbinding. De AirPods zijn eind oktober te koop voor €179. Klik hier voor meer informatie.

iPad Pro: Geen nieuwe functies of hardware, wel is de prijs gedaald. De nieuwe goedkopere prijzen zijn: iPad Pro 9,7 inch €689 (32 GB), €799 (128 GB) en €909 (256 GB), iPad Pro 12,9 inch €909 (32 GB), €1019 (128 GB) en €1129 (256 GB). Cellular is beschikbaar bij de 9,7 inch vanaf €839 en bij de 12,9 inch vanaf €1169. Klik hier om de iPads te bekijken.

iPad Air en Mini: De iPad Air 2 is nu ook voor een lagere prijs verkrijgbaar voor €439 (32 GB) en €549 (128 GB), het Cellular model is beschikbaar vanaf €559. Het zelfde verhaal voor de iPad mini 4, je hebt nu de keuze tussen €439 (32 GB) en €549 (128 GB). Het Cellular model is beschikbaar vanaf €559. De iPad mini 2 blijft te koop voor €299 (32 GB) en €419 (32 GB) met Cellular.

Software-updates

iOS 10 komt beschikbaar op 13 september, golden master nu te downloaden.
WatchOS 3 komt beschikbaar op 13 september, golden master nu te downloaden.
macOS Sierra komt beschikbaar vanaf 20 september, golden master nu te downloaden.
tvOS 10 komt beschikbaar later dit jaar, golden master nu te downloaden.

Golden masters zijn alleen te downloaden door ontwikkelaars

Overige aankondigingen

Pokémon Go komt naar de Apple Watch eind dit jaar
• Super Mario Run komt naar iOS later dit jaar
• Meerdere gebruikers kunnen tegelijkertijd werken aan een document in iWork.

Het iPhone 7-event in 107 seconden

Keynote gemist? In 107 seconden worden alle aankondigingen met de genoemde functies besproken. Wel mag je niet knipperen met de ogen want dan mis je natuurlijk heel veel informatie.Reacties


 • Steve

  8 september 2016 om 10:33

  Beste Appeltips,

  Al enige jaren lees ik met veel plezier jullie tips omtrent Apple apparatuur.
  Zonder enige behoud is dit een buitengewoon goed initiatief om ervaren en minder ervaren gebruikers te helpen. Toch heb ik een kritische kanttekening waarvan ik vind dat ik die op deze wijze moet uitten.

  Jullie omarmen vrijwel alle “nieuwe” hard- en software van Apple zonder er met enige kritische blik naar te kijken. Dat vind ik als enthousiaste lezer van jullie tips zwak! Om een product te verbeteren “moet” je juist heel kritisch zijn zonder daarmee meteen een azijnpissers te zijn. Mijn ongevraagd advies aan jullie is, blijk kritisch vanuit een gebruikersinvalhoek.

 • Wesley Fabry

  8 september 2016 om 11:14

  @Steve Over het algemeen zijn we inderdaad erg tevreden over de nieuwe producten van Apple, echter melden we meestal alleen maar gegevens en feiten. Niet alleen deze release, maar ook eerdere versies. We zijn kritisch op sommige punten, denk hierbij aan de review van de iPad Pro en onze ervaringen met de Apple Watch.

  Ons doel is net dat gebruikers plezier hebben aan hun producten en ze net dat beetje extra eruit kunnen halen. We zijn geen nieuws of opinie website, wij laten alleen de vele mogelijkheden zien van een product. De gebruikers bepalen uiteindelijk zelf wat zij of hij van het product vinden.

  Veel mensen denken dat nieuwe producten vol met nieuwe hardware moet zitten, dat is niet correct. De iPhone 7 is daar een mooi voorbeeld van de super snelle A10 chip die het mogelijk maakt beelden te scannen in een fractie van een seconden zodat jij altijd de perfecte foto maakt is een mooie toevoeging, maar ook niet de nieuwe camera’s en drukgevoelige knop vergeten.

  De Apple Watch series 2 is misschien minder spectaculair maar een speaker die zich zelf reinigt na in contact komen met water kan alleen Apple bedenken.

 • Alan

  8 september 2016 om 18:04

  Beste Appletips,
  Ga zo door met jullie nieuws en tips etc.
  Ik lees jullie rubrieken met heel veel plezier juist
  omdat jullie geen “azijnzeikers” zijn.
  Die hebben wij al genoeg op diverse forums !
  En degenen die kritisch moeten zijn, zijn juist de (eind) gebruikers zelf !

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!