23 januari 2016

Shazam: Spotify verbinden en nummers toevoegen

Shazam is een handige applicatie voor iOS om muziek te herkennen, echter is het nog beter om een leuk klinkend nummer direct in een afspeellijst te plaatsen. Voor Apple Music is dit mogelijk in combinatie met Siri.

Wie Spotify gebruikt kan dit niet rechtstreeks via Siri, maar wel via de Shazam applicatie zelf. Het enige wat je moet doen is éénmalig je account verbinden met Spotify in de app van Shazam. Hoe je dat doet lees je hieronder terug.

• Open de Shazam applicatie
• Tik op het tabblad 'Mijn Shazam'
• Open 'Instellingen' (tandwiel)
• Selecteer Verbinden met Spotify

Vervolgens bevestig je dit, Spotify vraagt nu om in te loggen via de webbrowser (Safari). Als dat voltooid is word je terug gebracht naar de Shazam applicatie en kun je aan de slag.

Shazam applicatie die spotify verbind

Vanaf nu kun je bij ieder nummer dat wordt herkend door de Shazam applicatie deze toevoegen aan een afspeellijst in Spotify, bijvoorbeeld Mijn Shazam-nummers (klik hier). Ga hiervoor naar 'Mijn Shazam', tik naast het nummer op de pijl omlaag en kies voor Spotify. Uiteraard kun je hier ook Apple Music en overige diensten selecteren.

Om de verbinding met Spotify te verbreken moet je enkel terugkeren naar de instellingen van Shazam en tik hier op 'Verbinding met Spotify verbreken'.

Lees ook: Bekijk de geschiedenis van muzieknummers die Siri heeft herkendReacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!