24 april 2011

ScreencastSmartcover gebruiken op de iPad (1ste generatie)

Als trotse iPad 1 eigenaar ben ik best wel jaloers op de Smartcovers. Eerst dat ik dat het een flop zou zijn, maar inmiddels moet ik er toch maar aan toe geven. De Smartcovers werken goed, zien er mooi uit en doen wat ze moeten doen. Helaas was het voor Apple niet mogelijk om een aanpassing te doen zodat ze ook op de iPad 1 functioneren. Maar, inmiddels is er een best wel mooie oplossing.

Met behulp van een zwarte strip, 20 magneten en wat superlijm is het mogelijk om de Smartcover op de iPad 1 te gebruiken. Het nadeel, vind ik zelf, is dat er een strip op de iPad zelf wordt geplakt. Het is mooi weggewerkt met een zwarte strip, maar het zit wel op je iPad zelf. Gelukkig staat op de website van de bedenkers precies wat de benodigdheden zijn. Het moeten namelijk bepaalde magneetjes zijn anders past het niet. De strip is in 4 kleuren beschikbaar (rood, zwart, wit en indigo)

De benodigdheden: 20 magneten, type D201-N62 te bestellen via K&J Magnets voor slechts $2,60 dollar, omgerekend ongeveer €1,80. Tevens is er een 3D-strip nodig. Die kan besteld worden bij ShapeWays voor een paar euro. Het blijkt echter wel zo te zijn dat er minimaal voor $25,00 moet worden besteld bij Shapeways voordat je ze kunt bestellen. Het is dus handig om het met een paar vrienden te doen. Hoe je het precies monteerd zie je in het onderstaande filmpje.

Meer informatie kun je hier vinden; http://tinyurl.com/iPad1CoverReacties


 • gregrof

  24 april 2011 om 13:01

  Als je dit doet moet je ook op de noord-zuid positie van de magneten letten!

 • B___MAN

  24 april 2011 om 13:27

  En welke lijm moet je dan gebruiken zonder dat die strip binnen 3 dagen eraf valt.

 • karel-willem

  24 april 2011 om 16:57

  Het tubetje ligt er bij. Dus die vraag is nu beantwoord.

 • Justin Scheggetman

  25 april 2011 om 14:27

  Ik verwacht zelf dat een goede secondelijm zijn werk ook prima zal doen.

Een reactie toevoegen: