25 augustus 2010

SMARTReporter: De gezondheid van je HDD controleren

icon_smartreporter

SMARTReporter is een applicatie die je kan waarschuwen wanneer er problemen met je harddisk dreigen te ontstaan. Deze probleem rapportage wordt verkregen door het periodiek uitlezen van de S.M.A.R.T. status. S.M.A.R.T. staat voor Self-Monitoring Analysis and Reporting Technology en is een techniek die in alle moderne harddisks is ingebouwd. OS X ondersteund S.M.A.R.T. status voor ATA, SATA en eSATA harddisk's, op dit moment is er geen ondersteuning voor SCSI en FireWire.

De freeware SMARTReporter applicatie kan aankomende harddisk problemen melden doormiddel van volledig aanpasbare e-mails, waarschuwing vensters of het automatisch opstarten van een applicaties/scripts. De S.M.A.R.T. status van je harddisk kan tevens worden aangegeven in de OS X menubar doormiddel van een status icoon.

Hoewel S.M.A.R.T in de meeste gevallen betrouwbare informatie weergeeft over de status van je harddisk, betekent een S.M.A.R.T. alarmmelding niet altijd 100% dat je harddisk ook daadwerkelijk problemen zal gaan krijgen op korte termijn. Ook zijn niet alle harddisk problemen door S.M.A.R.T. te detecteren.

Meer informatie over S.M.A.R.T
http://www.storagereview.com/guide2000/ref/hdd/perf/qual/featuresSMART.html

SMARTReporter downloaden:
http://www.corecode.at/smartreporter/index.html

smartreporter-prefsReacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!