27 juni 2013

Snel de batterijstaat raadplegen

BatterijfreeWanneer je in het bezit bent van een Macbook Air, Pro of Pro Retina dan is deze uiteraard voorzien van een batterij. Het is je vast opgevallen dat de batterij naarmate de tijd minder langer meegaat dan bij het begin van je aankoop.

Dit is normaal omdat de maximale capaciteit van de batterij langzaam afneemt. Eerder dit jaar schreven we al een handige tip om de status van je batterij te raadplegen en te begrijpen. Deze tip kun je hier terugvinden.

Wanneer je snel de status wil weten van je batterij is het niet nodig dit helemaal te zoeken in het Systeemoverzicht. Je kan namelijk deze status terugvinden via de menubalk. Hou de option⌥-toets ingedrukt en klik onmiddellijk op het batterij-symbool in de menubalk. Vervolgens vind je hier de optie 'staat' terug. Hier kun 4 verschillende statussen terugvinden genaamd; normaal, vervang spoedig, vervang nu en onderhoud vereist.

batterijstaat

De batterij werkt naar behoren wanneer de staat 'Normaal' is. Wanneer de staat 'Vervang spoedig' wordt weergeven is er nog geen reden tot paniek. De batterij werkt namelijk nog goed, echter zal deze minder lang mee gaan. Zodra je de staat 'Vervang nu' hebt is het aan te raden binnen enkele weken je MacBook te voorzien van een nieuwe batterij. Uiteraard spreekt de batterijstatus 'Onderhoud verreist' voor zich en dien je zo snel mogelijk de batterij te vervangen.

Meer tips over batterij kun je hier terugvinden.Reacties


 • King

  27 juni 2013 om 11:00

  Het is onzin om info die je incidenteel nodig hebt continue als een onnodig programma laat draaien, alsof je iedere dag gaat kijken en ‘bidden’ of je batterij nog goed is.

  Gebruik daarom Coconut Battery; met history functie EN de mogelijkheid om deze af te zetten tegenover een online database.

 • Arnaud

  28 juni 2013 om 8:24

  Goede tip ga ik meteen eens kijken op mijn MacBook uit 2009. Denk wel tijd voor een nieuwe ja….

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!