27 juni 2013

CityMaps2Go: Handig gebruik maken van offline kaarten

citymaps2goiconDe maand juni is bijna voorbij en dat wil voor vele zeggen dat de vakantie er aan zit te komen. Vele trekken naar het warme zuiden of frisse noorden voor een prachtige en leuke vakantie. Wanneer je naar een locatie gaat waar je niet zo bekend bent dan is het slim om een landkaart bij de hand te hebben.

Uiteraard kun je een papieren variant aanschaffen of gebruik maken van de kaarten applicatie in iOS of Google Maps, helaas heb je voor deze apps een internetverbinding nodig. Gelukkig zijn er in de iOS app store verschillende applicaties terug te vinden waarbij je thuis of op vakantie kaarten kan downloaden en lokaal bewaren op je iDevice. CityMaps2Go is zo'n applicatie waarbij je via een internet verbinding een gehele stad, provincie of land kan downloaden. Naast de weg vinden tussen de vele straatjes kun je ook via de app ook opzoek gaan naar restaurants, bezienswaardigheden, winkels, enzovoorts.

citymaps2go1

Eenvoudig kun je meerdere landen en/of steden downloaden. Via de handige 'Nearby' functie, kun je in één oogopslag zien welke faciliteiten er rondom bevinden. Handig wanneer je opzoek bent naar het dichtstbijzijnde metro-station of een heerlijk restaurant. Uiteraard is het ook mogelijk om binnen de kaarten te zoeken naar bepaalde locaties en kun je alle bijzondere locaties markeren als favoriet.

citymaps2go2

Het voordeel aan deze app is dat je de gehele kaarten al op voorhand kan downloaden en gebruiken op vakantie zonder hiervoor het mobiele internet te gebruiken. Dit scheelt een hoop in je datakosten en is aan te raden voor iedere vakantieganger met een iDevice. CityMaps2Go heeft naast een betaalde ook een gratis versie waar je maximaal 2 kaarten mee kan downloaden.

CityMaps2Go Pro » Plan Trips, Guide & Offline Map
CityMaps2Go Pro » Plan Trips, Guide & Offline MapCategorie: Travel, Navigation
Ontwikkelaar: Ulmon GmbH
iPad & iPhone  4+  105 MB DOWNLOAD  € 10.99

Meer over apps kun je hier terugvinden.Reacties


 • iDecide

  27 juni 2013 om 12:38

  Super handige applicatie, gebruik m al 1,5 tot 2 jaar. Echt een goede applicatie. Door het gebruik van OpenStreetMap bevatten deze ook super veel details.

 • Dutch Viking

  27 juni 2013 om 13:00

  Sinds enige tijd gebruik ik Skobbler, een vergelijkbare Duitse app die ook met OpenStreetMap kaarten werkt. De app kost ca. € 2,= en elk continent ca. € 6,=. Deze bedragen zijn eenmalig, daarna kun je elk land net zo vaak als je wilt on-line (op je iOS-device zetten als deactiveren, zodat je alleen het land waar je bent actief hebt. Handig en soepel (iPhone 4), geen apart navigatie-toestel meer nodig. Instelbaar voor lopen, fietsen en auto.
  Soms zitten er nog kleine foutjes in de navigatie, maar die worden er door de community snel uitgehaald.

 • groen

  19 september 2013 om 18:15

  Heel goed die Citymaps2go. Echter hoe kan ik meerdere mappen tegelijkertijd verwijderen?

 • All

  11 juni 2014 om 22:04

  De citymaps2gp pro is een prima en handige app. Echter de keuze welke Duitse kaarten je moet hebben is ingewikkeld omdat dit via zogenaamde Kreisen gaat, regionamen en gebieden die bijna niet te vinden zijn op een kaart.

  Iemand hier een oplossing voor?

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!