26 december 2009

10.6.2: Oplossing voor iWeb en iWork crashes

iwork09

Mac OS X 10.6.2 in combinatie met de applicaties Numbers '09, Keynote '09, iWork '09 en iWeb '09 zorgt bij een groot aantal gebruikers voor spontaan afsluiten van deze programma's. Het probleem wordt veroorzaakt door corrupte verwijzingen in de OS X lettertype database.

Wanneer je last hebt van het bovenstaand probleem dan kan je dit verhelpen door de onderstaande procedure uit te voeren. Deze forceert OS X om de lettertype database opnieuw aan te maken.

1. Sluit je Mac af.

2. Start je Mac opnieuw op met de Shift ⇧ toets ingedrukt. Je Mac wordt hierdoor gestart in de veilige modus deze zorgt ervoor dat de lettertype database van OS X automatisch wordt verwijderd.

3. Herstart hierna je Mac op de normale manier, de lettertype database wordt tijdens het opstarten opnieuw opgebouwd.

Na het uitvoeren van deze drie punten behoort het spontaan afsluiten van de programma's tot de verleden tijd.Reacties


 • Ino

  27 december 2009 om 15:17

  Had ik ook last van! Regelmatig als ik wat in Pages aan het doen was, kapte Pages ermee. Zorgde ervoor dat ik elke minuut [zoals met Windows] moest opslaan!

 • Marian

  13 mei 2010 om 14:17

  Hallo Richard,
  Ik heb een fotosite in Iweb gemaakt. Nu heb ik een fotoalbum in IPhoto gemaakt. Dit fotoalbum sleur ik in een album in IWeb. De geselecteerde foto’s vanuit IPhoto worden in IWeb automatisch voorzien van een wit randje om de foto. In IPhoto heeft deze foto geen witte rand. IWeb doet dit automatisch met elke foto die vanuit IPhoto geladen wordt. Eigenlijk wil ik de foto plaatsen zonder witte rand in mijn fotoalbum in IWeb. Ik zoek mij rot, maar ik krijg dit niet voor elkaar.
  Kan je mij een tip geven?

  Ik hoor graag.

  Groetjes Marian.

 • filip van daele

  28 mei 2010 om 8:42

  bij mij help het niet, iweb crashed nog steeds, andere oplossing?

 • isabelle

  12 juli 2010 om 10:39

  Deze tip helpt me helaas niet met mijn iWeb troubles. iWeb start enkel nog op als ik mijn ‘domain’ uit mijn iweb application support haal. Wanneer ik mijn domain weer toevoeg (en dus met mijn bestaande website wil werken), start hij niet op. Vanalles geprobeerd … wie o wie kan me helpen?

Een reactie toevoegen: