31 mei 2010

Springboard wallpapers op de iPhone en iPad

Persoonlijk ben ik zelf niet zo van het interface tweaken, ik heb dus ook geen Winterboard op mijn iPhone geïnstalleerd om het springboard te voorzien van een achtergrond. De gewone zwarte achtergrond is gewoon het mooiste en rustigste naar mijn persoonlijke mening.

In het nieuwe iPhone OS 4.0 is dit echter voorbij, daarin ben je verplicht om een achtergrond op je springboard te gebruiken, er is namelijk geen optie om deze uit te schakelen.

Leuk hoor die regendruppel achtergrond, maar voor mij hoeft dat niet! Misschien dat er in de definitieve versie van OS 4.0 nog een knop wordt toegevoegd om de achtergrond uit te schakelen, maar dat betwijfel ik want op de iPad is deze ook niet aanwezig.

Natuurlijk is er wel een hele simpele oplossing voor om de zwarte achtergrond terug te krijgen. Je kan een foto maken met de iPhone, als je dan je vinger voor de lens houd dan krijg je een hele zwarte foto en die kan je dan weer als achtergrond gebruiken.

Op de iPad is het een heel ander verhaal, als je daarop een compleet zwarte achtergrond gebruikt dan ziet het ongelooflijk geweldige apparaat er opeens heel erg kil uit. Dit komt omdat de ruimte tussen de iconen vrij groot is. Toch ben ik op zoek gegaan naar iets donkers en kwam een subtiele set met zwarte achtergronden tegen op devaintart.com.

Hou je ook van rustige achtergrond dan is de set met zwarte achtergronden van de Franse designer Freeman zeer zeker een kijkje waard. De set van Freeman geven je iPad en iPhone OS 4.0 een mooie rustige springboard achtergrond. En natuurlijk ik weet het... smaken verschillen!

http://iamfreeman.deviantart.com/art/Black-Background-Set-161870450

Meer ontwerpen van Freeman kan je terugvinden op:

http://iamfreeman.deviantart.com/Reacties


 • Rob

  31 mei 2010 om 14:39

  Mooie tip. DANK! :-)

 • Menno Mulders

  31 mei 2010 om 16:28

  Zeker een mooie tip, doet het ook er goed op de MBP =)

 • MarcoS

  31 mei 2010 om 21:45

  Ik probeer ook steeds nieuwe achtergronden uit op de iPhone en iPad, maar kom toch altijd weer bij donkere achtergronden uit. Nu op de iPad het zwarte schoolbord gekozen. Ga deze zeker uitproberen, bedankt voor de tip..

 • iPhone HD

  1 juni 2010 om 11:07

  Leuke tip! Zal er eens mee gaan spelen vanmiddag…

 • Bram Schulting

  2 juni 2010 om 20:43

  Ik zal de man van de Apple tips een tip geven ;). wil je geen achterground, pak gewoon een zwart plaatje en je achtergrond is weg!

 • Renzo

  13 januari 2011 om 12:05

  Of houd de camera van je iPhone tegen een zwart deel van een foto en maak een foto. Stel die in en je achtergrond is ook “weg”

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!