16 juli 2016

Spy-Fy: Bedek stijlvol de webcam van je Mac (winactie)

Spy-Fy webcam bedekken

Als Mark Zuckerberg het al doet, waarom doen wij het dan niet? De oprichter van Facebook is, vreemd genoeg, erg gesteld op zijn privacy. Onlangs dook er een foto van Mark op waarbij te zien is dat de microfoon en camera van zijn laptop is afgeplakt.

Steeds meer mensen doen dit en misschien is dat nog niet zo dom. Vorige week werd bekend dat kwaadwilligen de controle over je Mac kunnen nemen via malware. Bitdefender ontdekte de malware 'Backdoor.MAC.Eleanor' dat vermomd zat in een applicatie genaamd EasyDoc Converter. In plaats dat de app bestanden converteerde installeerde deze rotzooi zodat andere op afstand toegang hadden tot de bestanden, het scherm en zelfs de webcam konden inschakelen en de beelden bekijken.

De malware wordt standaard door OS X via GateKeeper geblokeerd, tenzij je zelf de opdracht geeft de applicatie te installeren. Om die reden is de schade beperkt en zijn er niet veel Macs geïnfecteerd.

Spy-Fy, oplossing tegen meekijken via de webcam

Omdat steeds meer malware-varianten de webcam inschakelen en de beelden bekijken en opslaan is het misschien toch slim om je webcam net zoals Zuckerberg af te plakken. Maar een Mac gebruiker zit niet te wachten op een stukje plakband. Gelukkig biedt de Spy-Fy een elegante oplossing.

Spy-Fy webcam afplakken mac

Spy-Fy is een halve ring die je rond de webcam plakt, in de ring bevindt zich een schijfje met een gat erin. Dit zorgt ervoor dat je de webcam kunt gebruiken. Als je klaar bent met het gebruik van de cam kun je de ring in de Spy-Fy draaien zodat de camera wordt afgedekt. Kwaadwillige kunnen dan misschien wel de cam inschakelen, maar zien alleen zwart beeld.

Stijlvolle oplossing voor Mac, Laptop en meer

De camera wordt met behulp van de Spy-Fy naadloos afgedicht, bovendien ziet het er fraaier uit dan een stukje tape of sticker. Omdat de Spy-Fy gedraaid kan worden, kun je toch de camera gebruiken. De Spy-Fy is erg dun en steek niet uit, hierdoor kun je de Mac (of gewone laptop) sluiten zonder enige problemen. Niet alleen werkt dit kleine gadget in combinatie met een laptop, Mac of desktop, maar ook bijvoorbeeld met een smartphone of tablet (iPad).

Spy-Fy webcam afplakken macbook stijlvol

Het gadget werkt goed, alleen is het lastig om zo’n klein product aan te brengen. Was je handen goed en maak het oppervlak vetvrij! Druk goed aan en wacht zeker 5 tot 10 minuten tot de lijm opgedroogd is voor je gaat draaien. Klik hier voor een uitgebreide handleiding. Draai bij gebruik voorzichtig en probeer de ring niet te veel aan te raken, anders bestaat de kans tot de ring loslaat.

De Spy-Fy is te koop via de website van de Nederlandse producent voor €6,95. Via een voordelig multi-pack krijg je er drie voor €15. Klik hier voor meer informatie of om het product aan te schaffen.

Win een Spy-Fy

In samenwerking met Spy-Fy.com mogen wij acht Spy-Fy's verloten onder de lezers van appletips. Vul het onderstaande formulier in voor 25 juli aanstaande. Uit alle inzendingen worden automatisch acht willekeurige winnaars geselecteerd, deze ontvangen een persoonlijk e-mailbericht. Na beëindiging van de actie zul je eenmalig een mailing ontvangen van Spy-Fy.

De winnaars zijn bekend, proficiat aan: Robert R, Lei T, Oleg van S, Peter van M, Manon M, Iris V, Maarten R en Patricia I. Jullie hebben een persoonlijk bericht ontvangen.Reacties


 • Lei

  16 juli 2016 om 11:23

  Maar…..is het niet, als de webcam gebruikt wordt, er een groen lampje aangaat naast de cam?

 • Wesley Fabry

  16 juli 2016 om 11:32

  @lei dat is mij niet bekend.

 • Mathijs

  16 juli 2016 om 12:15

  @Wesley Fabry
  voor zover ik weet is het onmogelijk de groene lamp softwarematige uit te schakelen omdat deze hardwarematig aan de cam verbonden zit.
  Waarom ik dit weet? ik dacht ook eens slim te zijn om mijn Mac met cam software in te zetten als security cam in huis maar ben er toen achter gekomen dat dit alleen mogelijk was door het doorknippen van een kabel in mijn Mac.
  Dus…..dat doen we maar gewoon niet.

 • ruurd

  16 juli 2016 om 12:45

  Krijgen we er ook een rolletje aluminiumfolie erbij?

 • Jermaine

  16 juli 2016 om 21:07

  @Lei en @Mathijs, het is wel degelijk softwarematig mogelijk: http://www.redmondpie.com/beware-macbook-webcams-can-be-remotely-activated-without-showing-any-green-light-alert/

 • Martin

  17 juli 2016 om 18:15

  Allang weer achterhaald…

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!