15 juli 2016

Minimale bestandsgrootte voor Mail drop aanpassen op een Mac

Grote bestanden versturen met behulp van e-mail was nooit echt eenvoudig tot de release van OS X Yosemite. Met behulp van de nieuwe Mail Drop-functie in OS X (macOS) kun je een bijlage tot maximaal 5GB versturen.

Op het moment dat je een bijlage wilt versturen groter dan 20MB via de Mail applicatie dan wordt de bijlage automatisch geupload naar iCloud. Als de ontvanger ook OS X Yosemite of nieuwer gebruikt, dan zal deze daar verder niets van merken. Mail drop werkt in dat geval transparant en wordt het bestand direct geopend in Mail.

Wordt er gebruikgemaakt van een andere OS X versie of e-mailclient dan wordt de e-mail voorzien van een download-link waarmee de ontvanger de bijlage kan downloaden.

Minimale bestandsgrootte Mail Drop aanpassen

Met behulp van een OS X Terminal commando is het mogelijk om de minimale bestandsgrootte van 20MB naar beneden aan te passen. Wanneer je e-mail provider bijvoorbeeld maximaal 10MB voor een bijlage accepteert dan kun je de Mail Drop limiet aanpassen naar 10MB of minder. Volg hiervoor onderstaande stappen:

Sluit de Mail applicatie en start OS X Terminal via Programma’s ▸ Hulpprogramma’s, gebruik het onderstaande commando om de limiet aan te passen:

defaults write com.apple.mail minSizeKB 10000

In het bovenstaande voorbeeld stellen we de minimale bestandsgrootte voor Mail drop in op 10MB. Wil je 5MB gebruiken vervang dan 10000 en pas de waarde aan naar 5000.

mac Mail Drop bestandsgrootte aanpassen

Om terug te keren naar de standaard 20MB limiet, moet je onderstaand commando kopiëren en plakken in een nieuw terminal venster.:

defaults write com.apple.mail minSizeKB 20000

Wil je weten waarop de Mail drop limiet is ingesteld? Voer dan onderstaand commando uit in Terminal:

defaults read com.apple.mail minSizeKB

Wil je meer weten over Mail Drop, lees dan dit artikel. Vanaf iOS 9 is deze dienst ook beschikbaar in iOS, klik hier voor meer informatie.

Lees ook: Wat is AirDrop en wat kun je ermee?

Origineel artikel van 02/11/14, geupdate i.v.m. kleine wijzigingenReacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!