8 december 2015

iOS 9iOS 9.2: Wat is Mail Drop en hoe gebruik je het?

mail icon iOS

Grote bestanden versturen via e-mail, het was nooit echt mogelijk in iOS tot nu. Vanaf iOS 9.2 is het mogelijk om bestanden tot 5GB te versturen via e-mail. De functie is niet beperkt tot iCloud en kan ook gebruikt worden in combinatie met Gmail of een andere e-maildienst.

Voorwaarde hiervoor is wel dat er een iCloud account moet ingesteld zijn op je iPhone, iPad of iPod Touch. Mail Drop werkt erg eenvoudig en je hoeft bijna niets instellen. Is de bijlage te groot om te versturen via e-mail dan upload Mail automatisch het bestand naar je iCloud account en plaatst een url in de e-mail tijdens het verzenden.

De ontvanger kan dan via deze url de bijlage(s) downloaden. Heeft de ontvanger ook OS X Yosemite of hoger of iOS 9.2 en maakt deze gebruik van de Mail applicatie? Dan download OS X en iOS automatisch het bestand in zijn Mail app, andere gebruikers kunnen het bestand handmatig downloaden via een url.

Mail Drop iOS

Mail Drop kent geen instellingen in iOS en wordt automatisch geactiveerd bij het versturen van een te grootte e-mailbijlage. Je krijgt dan een pop-up venster te zien waar je de keuze hebt om Mail Drop te gebruiken of niet.

Zoals al eerder gemeld is het niet nodig om gebruik te maken van een iCloud e-mailaccount, echter moet er wel een iCloud account actief zijn op je Mac. Deze kun je instellen via Instellingen ▸ iCloud.

Lees ook: Bestanden versturen via Mail Drop in OS X

• POP3-accounts ondersteunen deze functie niet
• De bijlagen worden maximaal 30 dagen gecodeerd bewaard
• iCloud account wordt geadviseerd maar is niet nodig
• Mail Drop-bijlagen worden niet meegerekend in je iCloud-opslagruimteReacties


 • Daniël

  8 december 2015 om 22:17

  Klinkt handig! Had al eens eerder gezien dat het kon…

 • Ruud

  9 december 2015 om 6:05

  En zo gaan ze er toch toe dwingen dat heel veel mensen opslag bij Apple moeten bijkopen een abonnement afnemen anders zit je continu met van die iCloud meldingen uw iCloud opslag zit vol kan dit niet kan dat niet enzovoort

 • Wesley Fabry

  9 december 2015 om 6:53

  @ruud artikel volledig lezen: ‘Mail Drop-bijlagen worden niet meegerekend in je iCloud-opslagruimte’

 • Nico

  22 mei 2017 om 18:47

  een tijd terug popte het bericht ‘gebruik maildrop’ altijd op als ik een audio-bestand wilde mailen vanaf mijn IPhone 6, maar nu verschijnt het niet en blijft het in niet-verstuurde berichten staan omdat het bestand te groot is (daarom wil ik juist van maildrop gebruik maken)
  > hoe kan ik dit herstellen?

Een reactie toevoegen: