11 oktober 2012

StifleStand: De iOS kiosk applicatie in een map plaatsen

De Kiosk applicatie van Apple wordt door veel iPhone en iPad gebruikers niet gebruikt. Hierdoor staat er een lege en vooral zinloze applicatie op het springboard. In iOS 5 was het mogelijk om met wat vingervlugheid de Kiosk app te plaatsen in een map.

Helaas is dit niet meer mogelijk sinds de iOS 5.1.1 versie. Dankzij de gratis applicatie StifleStand is het mogelijk de Kiosk Applicatie weer in een map te plaatsen. Helaas kun je hierdoor de Kiosk app niet meer gebruiken, maar deze zal niet meer zinloos op het springboard te zien zijn. Volg de onderstaande procedure:

Download StifleStand voor OS X
• Open StifleStand
• Open de Kiosk app
• Sluit je iDevice aan op je Mac met behulp van sync-kabel
• Druk op de knop 'Hide Newsstand'

Je zal merken dat de Kiosk applicatie in een map wordt geplaatst met de naam 'Magic'. Hierna kun je deze map aanvullen met andere applicaties. Uiteraard kun je de naam Magic aanpassen. In de preview van de map zal je merken dat de kiosk applicatie niet wordt weergegeven.

Het kan voorkomen dat de procedure niet direct de eerste keer werkt, probeer het in dat geval nogmaals. Je kan StifleStand gebruiken op iedere iPhone, iPod Touch of iPad met iOS 5 of hoger. Bekijk onderstaande Engelstalig video waar de procedure stap voor stap wordt uitgelegd.

Meer freeware applicaties kun je hier terugvinden.

Jonas, bedankt voor de tip!Reacties


 • Vincent

  11 oktober 2012 om 12:55

  Je zou gewoon standaard apps moeten mogen verwijderen.

 • Wouter

  11 oktober 2012 om 17:18

  wel 1 nadeel; hierna kun je de kiosk app niet meer gebruiken..

 • PO

  11 oktober 2012 om 17:22

  Of je zet apps in Newsstand: (mn engelse reactie op een youtubevideo ;) )
  You can better put Newsstand on the second page, and the apps you want at the third page (that’s on iOS 6). Push the homebutton, and before it goes to the first screen touch the app you want…. You dont have to do it very fast, just before it goes to the first page ;) After this, immediately swipe back to the second page, where Newsstand is, and if the icons are in Wigglemode, youve succeeded! Just click on Newsstand, and click on the homebutton! TAdddaa

 • Loek

  11 oktober 2012 om 18:20

  @PO leuk maar dan staat alleen die ene app er in.

  Dan is de andere oplossing voor mij toch aantrekkelijker.

 • Ralf

  2 januari 2013 om 20:10

  Via de manier van PO kun je ook Kiosk in een map zetten. Gewoon een map op pagina 2 zetten en Kiosk op pagina 3. En dan de stappen van PO gebruiken en tada again :) Helemaal geen StifleStand nodig :)

 • Malou

  8 januari 2013 om 1:49

  @PO & @Ralf : Werkt dit nog steeds? Zou je het dan misschien nog een keer uit kunnen leggen in het nederlands het lukt me namelijk niet..

Een reactie toevoegen: