30 december 2012

Tijdslimieten instellen op een Mac

In OS X is het mogelijk een tijdlimiet in te stellen op je Mac, hierdoor kun je allen gebruik maken van de Mac tussen de opgegeven tijden. Op zich geen spectaculaire functie, tenzij je niet wilt dat dochter- of zoonlief tot midden in de nacht op het wereld wijde web kan surfen. Uiteraard is deze optie ook handig in het bedrijfsleven om er voor te zorgen dat er geen overuren worden gemaakt ;-).

Naast een vaste periode kun je er ook voor kiezen om een gebruiksduur in te stellen per dag. Dit wil zeggen dat je de Mac gedurende 3, 4, 5, enzovoorts uren kunt gebruiken per dag. De optie om een tijdlimiet in te stellen vind je terug in het 'ouderlijk toezichtmenu' van de Systeemvoorkeuren. Er zijn drie verschillende soorten periodes, zo kun je een tijdlimiet instellen voor de doordeweekse dagen, het weekend en bedtijd. Volg de onderstaande stappen om een tijdslimiet in te stellen.

• Open systeenvoorkeuren via  ▸ Systeemvoorkeuren
• Klik op het tabblad 'Ouderlijk toezicht'
• Selecteer de gewenste gebruiker
• Klik op het tabblad 'Tijdslimieten'

Bij de opties 'Tijdslimieten voor doordeweekse dagen' en 'Tijdslimieten voor weekends' kun je opgeven hoeveel uur perdag de Mac gebruikt kan worden. Je hebt de keuzen tussen 30 minuten en 8 uur.

Bij de optie 'Bedtijd' kun je voor de doordeweekse dagen en weekends een tijdsgebonden gebruik instellen. Met bedtijd wordt bedoeld dat vanaf het opgegeven uur tot de eindtijd geen gebruik kan worden gemaakt van de Mac. Voorbeeld hiervan is van 22 uur tot 6uur 's morgens.

Meer tips over OS X kun je hier terugvinden.Reacties


Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!