17 oktober 2011

Time Capsule: Fabrieksinstellingen herstellen

Wanneer een Time Capsule niet reageert zoals je gewend bent, dan is het mogelijk om je Time Capsule instellingen te herstellen naar de fabrieksinstellingen met behoud van de aanwezige gegevens op de harddisk.

Bij problemen is het raadzaam om allereerst je Time Capsule te herstarten doormiddel van het Airport configuratie programma en te checken of de Time Capsule hierna weer naar behoren werkt. Mocht dit laatste niet het geval zijn dan kan je de Time Capsule herstellen naar de standaard fabrieksinstellingen doormiddel van een harde reset.

Een harde reset verwijderd alle Time Capsule instellingen inclusief toegangs autorisaties en radius gegevens. De backup gegevens en de naam van de Time Capsule harddisk blijven echter bewaard.

De harde reset voer je uit door de reset knop op de achterzijde van de Time Capsule minstens 5 seconden in gedrukt te houden tot dat de oranje led aan de voorzijde snel begint te knipperen. De Time Capsule herstart automatisch wanneer je de reset knop weer los laat.

time_capsule_reset_knop

Tijdens het resetten van de Time Capsule zal de led op de voorzijde blijven knipperen totdat het herladen van de software en de initalisatie van de hardware is afgerond. Dit gehele proces neemt zo'n 30 seconden in beslag waarna je doormiddel van het Airport configuratie programma de Time Capsule opnieuw kunt configureren.Reacties


 • dennis

  17 oktober 2011 om 11:33

  Beste,
  Deze tip is uiteraard welkom,maar doe aub voorzichtig met reset knopje in drukken deze is uiterst zwak en je drukt hem zo door het apparaat naar binnen.
  Als gevolg dat je de timecapsule moet openbreken wat bij mij in dit geval gebeurd is.
  Als je hem opengebroken hebt zie je ook dat het een klein plastic wipje is aan de binnen zijde,wat niets kan hebben.
  Succes.

 • jamy015

  17 oktober 2011 om 12:18

  Dit werkt ook bij een AirPort Express. Het knopje zit dan uiteraard onderaan.

 • lars

  17 oktober 2011 om 17:55

  Doe dit niet als de schijf ‘druk’ is… (kun je wel horen) Ik had issues met mijn Time Capsule en kreeg hem maar niet goed ingesteld, terwijl Time Machine wel gewoon werkte. Ik heb hem gereset middenin een Time Machine back-up (was me er op dat moment niet van bewust) Gevolg, schijf niet meer te benaderen… Gelukkig onder garantie wel een nieuwe gekregen, maar ben 14 dagen erop kunnen wachten.

 • Eric

  18 oktober 2011 om 8:30

  Ik heb al geruime tijd het probleem dat mijn internet-verbinding steeds trager wordt.Of eigenlijk duurt het steeds langer voordat de data wordt binnengehaald, als ik de internetverbinding test is deze nog wel snel. Zodra ik de Time Capsule reset loopt alles weer als een zonnetje om na anderhalve maand weer steeds trager te worden. Weet iemand hoe dit komt?

 • Anne

  2 april 2012 om 17:21

  Hoi, ik had in mn vorige huis mn time capsule naast mn mac staan, werkte prima. Nu ben ik verhuist, staat de time capsule net zo dicht naast mn mac maar is onvindbaar.
  Hij blijft oranje knipperen en Airport Utility kan niets vinden.
  Iemand tips?
  bvd :)

 • Willem

  27 maart 2013 om 19:15

  Ook ik kan de time capsule niet meer benaderen en het oranje lampje knippert, harde reset gedaan maar niet. Ben wel mijn gasten netwerk kwijt.
  Valt mij tegen van zo,n duur apparaat. Weet niet of hij nog in garantie valt. Hoe lang is die.
  Tips zijn meer dan welkom
  groet

 • Hans

  22 april 2013 om 13:28

  Heb als senior (68) Windows-PC gebruiker uiteindelijk een Mac computer (zonder optical drive) aangeschaft, met daarbij als extra de Time capsule. Vanwege netwerkproblemen heb ik een harde reset uitgevoerd, daarna lukt opnieuw configureren van de Time capsule niet meer, ik krijg hem niet verbonden met de Mac. Het struikelblok is en blijft het alsmaar vragen naar het wachtwoord.
  Kan iemand mij in volgorde instrueren welke handelingen ik moet uitvoeren, met inbegrip van het aansluiten van de benodigde kabels? Bijvoorbaat mijn welgemeende dank voor de support.

 • Theo De Man

  7 oktober 2016 om 11:30

  De wifi van de Airport Time Capsule werkt wel, maar het opnemen werk niet meer. Ik heb alles gedaan wat moest zoals het recetten maar niets hielp. Zit nu buiten de garantie en dan is het wel zonde van zo duur apparaat. Of zou die ergens gerepareerd kunnen worden, heb geen geld voor een nieuwe?

Een reactie toevoegen: