27 juni 2010

Top 10 gratis iPhone applicaties

Dat de App Store van Apple een daverend succes is dat is inmiddels wel duidelijk, door het grote aantal applicaties die beschikbaar zijn zie je tegenwoordig door de bomen het bos niet meer. Wat zijn nou de beste apps van dit moment, die eigenlijk iedereen op zijn iPhone/iPod moet hebben? In dit eerste lijstje staan de 10 beste gratis apps van dit moment in willekeurige volgorde en geselecteerd door mede-twitteraars.

Dropbox

Dropbox is een online opslagplaats voor bestanden, standaard met 2 gigabyte opslagruimte (vergelijkbaar met een usb). Dropbox is beschikbaar voor zowel Mac als Windows en dankzij deze iPhone applicatie kun je altijd en overal waar je internet hebt bij je bestanden. Met gemak is het mogelijk om een foto of ander bestand in Dropbox te zetten en deze vervolgens op de iPhone te bekijken. Nog niet overtuigd? Op de Dropbox site is een introductie te vinden.

Shazam

Hoor je op een feestje, de radio, of eigenlijk waar dan ook, muziek waarvan je de naam wel eens zou willen weten? Tag met Shazam een klein stukje uit het nummer en in bijna alle gevallen geeft Shazam direct alle informatie over het nummer en de artiest. Shazam herkent momenteel meer dan 6 miljoen nummers, en dat worden er alleen nog maar meer!

Remote

Koppel iTunes aan je iPhone en blader op je iPhone door je muziek bibliotheek en verander de nummers. Via wi-fi kun je je iPhone als afstandsbediening voor iTunes gebruiken. De app geeft je de controle voor als je bijvoorbeeld lekker op de bank zit. Remote werkt via Wi-Fi.

Polarize

Het maken van een foto met een telefoon is tegenwoordig een van de normaalste zaken van de wereld en iedereen verwacht een steeds hogere kwaliteit. Als je dan terug denkt aan de polaroid camera, dan is dat toch wel even heel wat anders. Polarize brengt de geschiedenis terug op de iPhone en maakt het mogelijk om op makkelijke wijze het gevoel van een polaroid weer een beetje terug te halen. De Output is in "High resolution", dat dan weer wel.

Boxcar

Het gemis wat veel gebruikers ondervinden bij de vele Twitter applicatie's is het ontbreken van push berichten, Boxcar bied daar de ideale oplossing voor. Boxcar biedt de mogelijkheid om push berichten te sturen voor onderandere Twitter, Facebook en Email. Ook voor de niet-twitteraars is dit zeker een aanrader.

Photoshop.com Mobile

Het croppen, roteren, veranderen van kleur, toevoegen van een glow of focus en vele andere effecten, Photoshop.com Mobile bied het allemaal: het is Photoshop in het klein! Deze app geeft jouw foto's net dat beetje extra en dankzij de handige interface zijn de wijzigingen snel en makkelijk te doen.

Evernote

Het idee achter Evernote is dat we tegenwoordig té veel informatie tot ons krijgen, wat eigenlijk wel waar is. Evernote zorgt ervoor dat al deze informatie goed georganiseerd wordt. De app laat je notities, snapshots en memo's opslaan. Deze worden online gesynchroniseerd alle notities kun je hierdoor via je computer bekijken. Evernote maakt het doorzoeken van al deze notities overzichtelijk.

Speedtest.net Speed Test

Wanneer je even snel de upload/download snelheid wilt weten, Speed Test geeft deze in een handomdraai en slaat deze op in een geschiedenis. Zo kun je niet alleen T-mobile op de proef stellen maar kun je ook de snelheid meten van het Wi-Fi netwerk thuis of waar dan ook.

Uitzending gemist

Waarschijnlijk kent iedere Nederlander met een iPhone deze applicatie al wel. Dankzij deze applicatie kun je een uitzending die je gemist hebt op de publieke netten direct terugkijken op je iPhone. Handig voor onderweg en op reis. Enige minpunt aan deze applicatie is dat alleen uitzending van de afgelopen acht dagen beschikbaar zijn voor de iPhone.

Google Earth

Met Google Earth heb je de hele wereld binnen handbereik op je iPhone. Ondanks het feit dat veel desktop features niet op de iPhone beschikbaar zijn werkt deze applicatie geweldig goed, het bekijken van Google Earth wordt nog leuker dan het al op de desktop was.

Deze top 10 is samengesteld dankzij input via onder andere TwitterReacties


 • sredlums

  27 juni 2010 om 21:21

  Leuke lijst, al is zoiets altijd erg persoonlijk natuurlijk.
  Wat me steeds verbaast bij dit soort lijstjes, ook hier weer, is dat Shazam steeds genoemd wordt, terwijl ik SoundHound echt veel beter vind. En zoals ik al zei, zoiets is persoonlijk, alleen snap ik gewoon niet waarom ‘iedereen’s’ keuze dan steeds op Shazam valt. SoundHound kan alles wat Shazam kan, en meer, en hij herkent bij mij ook veel meer.
  Kortom, Shazam is goed, maar SoundHound krijgt niet de waardering die het verdient…

 • Pepijn

  27 juni 2010 om 21:31

  Ik denk dat Shazam nu vaak in de lijstje voorkomt aangezien SoundHound een stuk minder bekend is. Bij de totstandkoming van dit lijstje is SoundHound in ieder geval niet genoemd. Voor de volgende lijstjes kun je in ieder geval via Twitter jouw faves doorgeven, wie weet zien we dan SoundHound alsnog eens terug in een van de komende lijstjes.

 • Simon G Maasdam

  14 september 2010 om 2:17

  SoundHound is een pracht programma, maar vind echt niet meer dan Shazam, dacht ik eerst ook, maar de praktijk heeft uitgewezen dat ik soms meer met Soundhound vindt en soms juist met Shazam.

  Conclusie gebruik beiden, de 1 vult de ander soms goed aan en soms vinden ze beiden niets.

 • johan

  7 juli 2011 om 12:22

  De gratis iPhone app van Alle Toprestaurants is ook een aanrader, met de beste restaurants van Nederland, incl Michelin, Gault Millau en Lekker Gids waarderingen. Ze hebben ook een site, http://www.alletoprestaurants.nl

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!