26 juni 2010

iPhoto ’09: Extra functies tijdens het bewerken

iphoto '09

iPhoto '09 is uitgerust met een enorm aantal opties om foto's te kunnen bewerken. Er zijn echter ook nog enkele functies beschikbaar waarmee je foto's nog handiger en efficiënter kunt bewerken.

De onderstaande 'verborgen' functies zijn beschikbaar tijdens het bewerken van een foto:

1. SHIFT toets tijdens het bewerken van foto's

Wanneer je een foto aan het bewerken bent kun je doormiddel van de SHIFT toets in gedrukt te houden de foto weergeven zoals hij er uit zag voordat je begon met deze te bewerken. Handig als je wilt controleren of je bewerkingen wel het gewenste effect hebben.

2. Inzoomen op foto's

Je kunt heel eenvoudig en snel inzoomen op een bepaald gedeelte van een foto door met je muis naar het betreffende gedeelte te gaan, wanneer je hierna de 1 toets in drukt dan wordt dit gedeelte ingezoomd (tot 50% van de volledige zoom). De 2 toets geeft je de maximale zoom, je kunt terug keren naar de 'passend in venster' mode doormiddel van de 0 toets. De functies komen overeen met de zoom-slider rechts onder in het iPhoto venster.

3. Herstel Slider

Tijdens het bewerken van een RAW bestand in iPhoto '09 heb je de beschikking over een verborgen 'Herstel' optie in het 'Aanpassen' venster. Door de Option ⌥ toets ingedrukt te houden wijzigt de belichting slider in een herstel slider. Doormiddel van deze herstel slider is het mogelijk om highlights (bekend van Aperture) in een foto aan te passen.

herstel-rawReacties


  • theo

    16 juli 2010 om 16:55

    panasonic dmc g2
    hoe krijg ik mijn raw foto’s ingeladen in iphoto 09

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!