21 juni 2009

OS X: Top Sites, Finder en Dock

Leopard

Het Tops Site overzicht in Safari 4 wordt automatisch door de browser aangevuld met de meest bezochte websites. Je kan ook heel eenvoudig en snel zelf een website toevoegen aan de Top Sites. Sleep hiervoor de 'favicon' afbeelding die voor http:// in de adresbalk verschijnt op de Top Sites knop in de favorietenbalk en de website wordt direct toegevoegd aan je Top Sites overzicht.

Wanneer je in Finder op zoek bent naar één bepaald bestand of sub-map in een map, dan kan je natuurlijk alle mappen één voor één gaan openen om deze terug te vinden. Sneller is het om te schakelen naar lijstweergave (Command ⌘ + 2) en daarna met de Option ⌥ toets ingedrukt te klikken op de hoofdmap. Met deze toets combinatie worden alle onderliggende mappen in één keer geopend.

Veel OS X gebruikers hebben de 'Vergroting'-optie aangezet in Dock, wanneer je met je muis over de iconen beweegt worden deze vergroot. Wanneer je Shift + Control ingedrukt houd en met je muis over de Dock beweegt zal je merken dat de vergroting tijdelijk wordt uitgeschakeld. Handig als een icoon de toegang tot een knop lastig maakt.

Dit artikel is verouderd en kan misschien niet meer van toepassing zijn in jouw huidige OS X (macOS) versie. Gebruik de zoekfunctie om te zoeken naar een recentere uitleg.Reacties


 • Vincent

  21 juni 2009 om 12:53

  Websites toevoegen aan Top Sites gaat ook eenvoudig door de exacte URL van de website in te typen in de adresbalk. (moet je wel het adres weten natuurlijk) Als je dit doet terwijl je Top Sites op je scherm hebt staan, kun je het adres via het bolletje ervoor zo naar de gewenste plek in Top Sites slepen. (dus niet op enter drukken als je het adres ingetypt hebt!)

  Als je Top Sites voor je neus hebt en je klikt linksonder op ”Wijzig” staat het bovenstaande ook onderaan je scherm aangegeven. (dan niet met je muis op de website-previews gaan staan!)

  Probeer maar! Gr. Vincent

 • Neman

  21 juni 2009 om 18:29

  Ik verneem dat pc-banking niet werkt bij Rabobank met Safari 4???

  Mag ik ook vernemen hoe je terug kan gaan naar de vorige versie namelijk Safari 3.2.3???

  Dank voor de hulp!!

 • Cathy

  19 juli 2009 om 15:15

  Ik kan het icoon voor de topsites niet vinden.
  ik heb safari 4 geinstalleerd. net nog een keer opnieuw geinstalleerd, maar het icoon is nog steeds onvindbaar.
  Volgens safari help moet ik in de bladwijzerbalk een icoon vinden van 12 kleine vierkantjes. die kan ik nergens vinden.
  in mijn bladwijzerbalk staat een icoon van een opengeslagen boekje.

  Kan iemand mij op weg helpen?

  Ik heb windows XP op mijn computer

 • Volkan

  1 september 2009 om 23:36

  Hoi Cathy,

  Misschien was het je nog niet opgevallen maar dit is een site voor Apple-gebruikers. Vandaar ook Appletips.nl.

 • Jeroen

  2 september 2009 om 1:30

  @Volkan: Safari 4 voor XP komt ook bij Apple vandaan hoor… Cathy gebruikt dus ook (een beetje) Apple.

 • Leo

  5 oktober 2009 om 10:34

  Ik heb hetzelfde probleem als Cathy. Op m’n ene XP PC is de knop wel aanwezig, de andere XP PC niet, ook niet na verwijderen en opnieuw installeren. Welke Wiz (Apple en/of Windows) weet het antwoord?

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!