20 juni 2012

TotalTerminal: Een toetscombinatie toekennen aan Terminal

Wanneer je regelmatig gebruik maakt van Terminal in Mac OS X zal je vast wel het volgende probleem herkennen. Wanneer je een commando wilt uitvoeren dien je Terminal op te starten. Dit doe je via Spotlight of via Programma's ▸ Hulpprogramma's.

Dit is geen groot probleem, echter zou het veel eenvoudiger zijn als je met behulp van een toetscombinatie het Terminal venster onmiddellijk kunt openen en het commando kan uitvoeren. Dankzij TotalTerminal, een gratis tooltje voor Terminal, kun je eenvoudig en snel het terminal venster raadplegen met behulp van een toetscombinatie.

Download gratis TotalTerminal en installeer vervolgens het TotalTerminal.mpkg. Door deze installatie zal er een extra tabblad beschikbaar komen in de voorkeuren van Terminal. Voeg bij de optie 'Activation' een gewenste toetscombinatie in, bijvoorbeeld: cmd⌘ + option⌥ + ctrl + T

Om gebruik te maken van de toetscombinatie in TotalTerminal dien je deze op te starten. Dit doe je het beste via Spotlight door middel van TotalTerminal in te voeren in Spotlight en deze vervolgens te openen. TotalTerminal zal automatisch Terminal opstarten inclusief de extra TotalTerminal opties. Wanneer TotalTerminal actief is kan de toetscombinatie gebruikt worden.

Wanneer je de toetscombinatie uitvoert zal er een popup venster verschijnen die je toegang geeft tot Terminal, hieruit kun je een gewenst commando uitvoeren zonder hiervoor Terminal te openen. Om het popup venster af te sluiten gebruik je opnieuw de toetscombinatie. Op deze manier heb je snel toegang tot Terminal om één of meerdere commando's uit te voeren.

Om TotalTerminal te deinstalleren klik je bovenin de menubalk op het icoon van TotalTerminal en selecteer je vervolgens de optie 'Uninstall TotalTerminal'.

Meer freeware applicaties voor Mac OS X kun je hier terugvinden.Reacties


Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!